به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، مشاور وزير صنايع و معادن ايران در سمينار "بررسي چالش ها و راهكارهاي ايجاد و توسعه صنايع پيشرفته"، گفت: هزينه بالاي تحقيق، توسعه و خطر پذيري سرمايه گذاري در صنايع پيشرفته، امكانات محدود سازمان گسترش و نوسازي ، تنوع فناوري برتر و صنايع پيشرفته از دلايل كندي روند توسعه اين صنايع در كشور است.
محمد علي نجفي با اشاره به جايگاه فناوري برتر و صنايع پيشرفته در توسعه اقتصادي و علمي كشور گفت: چنانچه حداقل توانايي در اين زمينه در كشور ايجاد نشود علاوه براز بين رفتن قدرت تعامل و چانه زني در بازار اين محصول، ايران زبان گفت و گو با دنياي پيشرفته را از دست خواهد داد.
به گفته وي ، نو بودن و پيچيدگي اين پديده سبب شده كه حتي كشورهاي صنعتي با وجود نداشتن محدوديت در منابع انساني و مالي، اين صنايع را به صورت گزينشي اجرا كنند.
نجفي افزود: وزارت صنايع و معادن از سال گذشته تدوين طرح راهبردي توسعه صنعتي را آغاز كرده و تير ماه امسال كار تدوين آن تمام شود.
وي افزود : در سومين برنامه توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور براي نخستين بار موضوع توسعه علم و فناوري از نظر نهادينه كردن فناوري برتر، اصلاحات اقتصادي و گسترش بخش خصوصي مطرح شد و اميد است با توجه به زمان باقي مانده تا پايان برنامه سوم بتوان به اهداف برنامه از جمله توسعه علم و فناوري دست يافت.
به گفته وي، تبديل اين بخش ازدانش بشري به محصول و يافتن بازار هدف، طراحي و سازماندهي مكانيزمي براي سرمايه گذاري هاي پر مخاطره و توسعه و ايجاد بستر براي توسعه صنايع پيشرفته در كشور را ضروري خواند.