خبرگزاری مهر - گروه استانها: مجله «ایرانمهر» که بهصورت دیجیتال منتشر میشود فرصتی برای مرور رویدادهای استانهای مختلف از دریچه نگاه خبرنگاران استانی مهر است، رویدادهایی که در قالب گزارش، گفتگو و عکس پیش روی نگاه مخاطبان خبرگزاری مهر قرار میگیرد.
این شماره مجله «ایرانمهر» حدود ۵۰ گزارش در موضوعات مختلف از استانهای کشور را در برمیگیرد تا تصویری از دغدغههای مهم استانی را پیش روی مخاطب قرار دهد. دغدغههایی که برخی از آنها در روستایی دورافتاده رقم میخورد و برخی از آنها در مرکز استان؛ برخی از آنها فرصتها را به رخ میکشد و برخی تهدیدها را به چالش.
آیینهای سنتی عاشورایی روایت گر عاشقانهای حزنانگیز از مردمان ایران است، روایت این عاشقانه از روزها قبل از محرم شروع میشود و تا هفتهها بعد از اربعین ادامه دارد، از ایامی که همهچیز مهیای عرض ارادتی دیگر است. خیمهها در شهر پا میگیرد؛ دیوارها و خیابانها سیاهپوش میشوند و نوحههای محلی تا روستاهای دورافتاده ضجه میزند.
در این شماره از مجله «ایرانمهر» نگاهی به آئینهای عاشورایی اقوام ایرانی خواهیم داشت تا بستری برای مستندسازی این آئینها در استانهای مختلف باشد.
زمستان ۱۳۹۴ کارگروه ملی نجات خلیج گرگان تشکیل شد و خردادماه سال گذشته لایروبی یکی از کانالهای شرقی گوهر فیروزهای به تصویب این کارگروه رسد تا خلیج از شرایط اضطرار خارج شود اما حالا مدتی است با مخالفت سازمان حفاظت محیطزیست دوباره اماواگرها برای نجات خلیج گرگان آغازشده است. مشروح این گزارش را در بخش جامعه مجله ایرانمهر بخوانید.
«مصائب خانواده ۵ قلوهای اراکی در شرایط گرانی»، بیتوجهی به درآمد ارزی «توریسم درمانی» در قم، «مصائب دریای جنوب؛ از نابودی آبزیان تا انواع آلودگی نفتی و غیرنفتی»، «نقش سفید گچ بر تن سبز بلوطهای زاگرس»، همه آنچه زوار برای عبور از «خسروی» باید بدانند، «نفس ۴۰۰ هزار نفر زیر آوار گردوغبار بند آمد»، «انباشت زباله در اثر جهانی»، «جمعیت گورخرهای زیستکره توران نصف شد»، «حیوان گزیدگی در بام ایران اوج گرفت» و «شوخی با جان حیوانات ممنوع» از گزارشهای بخش جامعه این شماره مجله «ایرانمهر» است.
سراغ استاد غلام نجار را از هرکسی در غرب مازندران بگیرید، آدرس روستای «خیرسر» نوشهر را میدهد. خانهاش که کارگاه نجاری شده است، گنبدی شکل با معماری بومی در کنار ساختمانهای سیمانی و بلوکی قرارگرفته که نسل این معماری بومی و سنتی از روستاها رخت بسته است، از نقش و معماری بهکاررفته میتوان به عمق هنر استاد چیرهدست و هنرمند پی برد. برای خواندن این روایت به بخش فرهنگ و هنر مجله ایرانمهر مراجعه کنید.
«توجه به فرهنگ و زندگی مردم گیلان راز ماندگاری اشعار شیون فومنی»، «رئیسعلی دلواریها ایستادهاند»، «سفر رستم به تونل زمان در نمایش «بمانی رفتی، بمانی رفتهای»، «قهر مردم با هنر هفتم»، «گلستان مکان مناسب اجرای تعزیه ندارد»، «روایتی از قلب بویراحمد تا کمپ ۱۷ تکریت»، حذف همسایهها با معماری «عاریهای» و «تئاتر خیابانی کشور در مسیر بیراهه» از دیگر گزارشهای این شماره مجله ایرانمهر است.
ارگ کریمخان شیراز برای بار دوم عرصه افرادی شد که از دیوارهایش بالا میروند، اما این بار کارشناسان این رویداد را ناشی از هیجانات برنامه «ویدیو مپینگ» میدانند که اخیراً شهرداری اجرا کرد. مشروح این گزارش را در این شماره از مجله «ایرانمهر» میخوانیم.
«سکوت به جان بازار مسگران افتاد»، مکتب «فلزکاری» که روح را «جلا» میدهد، «سفر به سرزمین پررمزوراز اورامان» و «میراث عصر سلجوقی مروّج معماری ایرانی» از گزارشهایی است که برای خواندن آنها باید به بخش میراث مجله «ایرانمهر» مراجعه کنید.
صنعت کبریتسازی یکی از صنایع قدیمی تبریز است که این روزها با روی کار آمدن ابزار جدید و بهروز، خطر خاموشی آن بیش از گذشته احساس میشود. همیشه یک کالای خاص بوده، چه آن زمانی که تازه از فرنگ وارد ایران شده بود و بهعنوان یک سوغاتی و کالای لوکس دستبهدست اشراف و اعیان میچرخید و راهی به سمت عموم مردم باز نکرده بود و چه حالا که تبدیل به یک کالای کلکسیونی شده است و انواع مختلفی از آن با طرحهای متفاوت دست کلکسیون دارها میچرخد. برای خواندن این گزارش به بخش اقتصاد مجله «ایرانمهر» مراجعه کنید.
««نه» نظام بانکی به رونق تولید»، «گرانترین عوارضی گرانتر شد»، «آناهیتا» اسیر بیتدبیری بزرگترین هلدینگهای سرمایهگذاری کشور، «نقد حوزویان به طرح بانکداری مجلس/فرسنگها فاصله تا رستگاری بانکها»، «چرخ پروژههای بیکارترین استان پنچر است!»، «صادرات خرمای بم به ۵۰ کشور»، «صدای بال مگسها در گوش کشاورزان» و «پای اقتصاد مقاومتی همچنان لنگ میزند» از دیگر گزارشهای این شماره مجله ایرانمهر است.
برای دریافت شماره چهل و دوم مجله «ایرانمهر» اینجا کلیک کنید.