به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از آنکه چین و روسیه در واکنش به قطعنامه پیشنهادی کویت، آلمان و بلژیک، پیش نویس قطعنامه ای را برای برقراری آتش بس در شمالغرب سوریه ارائه کردند، شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که روز پنج شنبه پیش نویس این دو قطعنامه رقیب را به رأی می گذارد.
گفتنی است که شمال غرب سوریه از جمله منطقه ادلب آخرین بخش از خاک این کشور است که با گذشت بیش از هشت سال جنگ داخلی همچنان در تصرف معارضان سوری است. در این بازه زمانی، دولت روسیه چندین قطعنامه شورای امنیت را برای برقراری آتش بس در این منطقه وتو کرده است.
با این وجود، ماه گذشته کارشناسانی به نمایندگی از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت برای بحث و مذاکره در خصوص جدیدترین نسخه قطعنامه پیشنهادی از سوی کویت، آلمان و بلژیک تشکیل جلسه دادند. گفتنی است که تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت نیازمند کسب دستکم نُه رأی موافق و عدم رأی منفی اعضای دائم این شورا (روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آمریکا) است.
لازم به ذکر است که دولتهای غربی همواره نیروهای نظامی روسیه و سوریه را به حمله علیه غیرنظامیان متهم می کنند؛ اتهامی که مقامات مسکو و دمشق به شدت آن را رد می کنند.
بنابر آنچه که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، روسیه و چین در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود «بار دیگر تأیید کردند که قطع مخاصمات نباید شامل عملیاتهای نظامی علیه افراد، گروهها، اقدامات و نهادهای مرتبط با گروههای تروریستی تعیین شده از سوی شورای امنیت شود».
به گفته چند مقام دیپلماتیک که خواستند نامشان فاش نشود، چین و روسیه خواستار به رأی گذاردن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود در نشست روز جمعه شورای امنیت شده اند.
طبق اعلام سازمان ملل متحد از زمان آغاز مخاصمات در شمال غرب سوریه در ماه آوریل بیش از ۵۵۰ غیرنظامی کشته و حدود ۴۰۰ هزار نفر آواره شدند. گفته می شود که حدود نیمی از این آوارگان در فضاهای باز یا در زیر درختان اقامت دارند.