بوشهر- معاون عمرانی وزیر کشور گفت: برای توسعه پایدار شهرها و شهرستان‌ها از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاران بخش خصوصی استفاده شود این صورت رشد شهرها و شهرستان‌ها بعید بوده و جهشی ایجاد نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جمالی‌نژاد بعدازظهر پنج‌شنبه در آیین افتتاح شهرداری بیدخون عسلویه اظهار داشت: کار شهرداری‌ها سکان‌داری شهراست و خیلی از کارها در شهرداری‌ها بخش خصوصی می‌تواند به بهترین وجه انجام دهد که لازم است در این راستا بسترهای موردنیاز و ظرفیت موردنظر فراهم شود.

ظرفیت گردشگری عسلویه به‌صورت خاص تعریف شود

وی تصریح کرد: عسلویه و منطقه پارس جنوبی علاوه بر اینکه پایگاه صنعتی محسوب می‌شود دارای ظرفیت‌های مهم گردشگری است باید گونه خاص ظرفیت گردشگری آن تعریف شود.

جمالی‌نژاد بیان کرد: خیلی از مشکلات شهرها و روستاها با ظرفیت‌های مناطق حل می‌شود و بسیاری از پروژه‌های کلان‌شهرها در زمینه‌های فرهنگی، هنری، زیرساخت‌های ورزشی، پلاتوهای تئاتر، سالن‌های هنری، باغ گل‌ها، باغ پرندگان و دیگر پروژه‌ها با فراهم شدن بستر از سوی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی اجرا می‌شود.

آمادگی وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به استناد ماده ۶۲ قانون شهرداری‌ها، هدایت، حمایت و نظارت در هر زمینه‌ای از جمله جذب سرمایه‌گذار، مشارکت، ایجاد زیرساخت، تسهیلات و مساعدت‌ها انجام می‌دهیم.

جمالی‌نژاد افزود: جمعیت کشور به سمت پیری سوق داده‌شده و باید حتماً افزایش جمعیت داشته باشیم در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در کنار افزایش جمعیت توسعه متوازن مطرح‌شده است.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، بابیان اینکه باید افزایش جمعیت در تمام شهرها موردتوجه قرار بگیرد گفت: اگر جمعیت افزایش یابد و در تهران و کلان‌شهرها سکونت داشته باشند اهداف موردنظر محقق نشده که در این زمینه توزیع متوازن بسیار مهم است.

معاون وزیر کشور خاطرنشان کرد: سیاست ملی شهری بر اساس توجه به جمعیت، مرکز بخش بودن و دیگر شاخص‌ها تدوین و تشکیل می‌شود که کمک می‌کند تمام نقاط کشور، روستاهایی که ملزومات شهر شدن را دارند موردتوجه قرار می‌گیرد.

جمالی‌نژاد تأکید کرد: با افزوده شدن شهرهای اخیر اکنون ۱۳۰۰ شهر و ۳۷ هزار دهیاری در کشور تأسیس‌شده که هرکدام دارای ظرفیت‌ها و جاذبه‌های خاصی هستند.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، با اشاره به ویژگی روستاهای استان بوشهر و اهمیت تبدیل آن‌ها به شهر بیان کرد: تبدیل روستاهایی که دارای جذابیت و شاخص‌های لازم دارند بسیار می‌تواند اثربخش در توسعه پایدار باشد.

وی بابیان اینکه وقتی روستایی تبدیل به شهر می‌شود باید اداره آن متفاوت باشد، مدیریت و نگاه مدیران آن‌هم باید تغییر کند افزود: پارس جنوبی به‌عنوان پایتخت انرژی ایران معرفی‌شده که مناطق شهری و روستایی آن اگر بخواهد رشد، جهش و توسعه یابد نیاز به همدلی و هم‌افزایی است.

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: توسعه پایدار، بدون وفاق، همدلی و همبستگی غیرممکن است، در توسعه پایدار شهری همه شهروندان و مسئولان باید در آن مشارکت کنند که عدم وفاق در همدلی یکی از آسیب‌ها محسوب می‌شود.

جمالی‌نژاد تصریح کرد: همدلی بین شورای شهر و شهرداری یک ضرورت است و اگر این تفاهم نباشد تمام برنامه‌ها و طرح‌ها بی‌نتیجه می‌ماند.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بابیان اینکه تمام شهرها و روستاها مملو از ظرفیت و قابلیت است که باید به این توانمندی‌ها توجه ویژه شود خاطرنشان کرد: مطرح‌شدن پارس جنوبی به‌عنوان پایتخت انرژی، ظرفیت بسیاری ایجاد می‌کند.

معاون عمرانی وزیر کشور اظهار داشت: در کنار مشکلات پارس جنوبی که برای شهرها و روستاهای پیرامونی ایجاد کرده مانند آلودگی هوا، یکسری ظرفیت هم ایجاد می‌کند که زمینه توسعه پایدار مناطق را فراهم می‌کند.