به گزارش خبرنگار مهر، مهران کریمی، فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان در این همایش که تا شامگاه پنجشنبه در شیراز ادامه یافت، گفت: ایران کشوری تالاسمی خیز است و در کمربند تالاسمی دنیا قرار دارد.
وی با اعلام اینکه بیش از ۲۰ هزار فرد مبتلا به تالاسمی در ایران وجود دارد، افزود: در سال هر بیمار تالاسمی ۱۰۰ هزار دلار هزینه در پی دارد که با پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی می شود هزینه آن را به ۲ دلار رساند.
کریمی که از سال ۱۳۷۵ در زمینه درمان تالاسمی فعالیت خود را در شیراز آغاز کرد، با بیان اینکه ۴ تا ۸ میلیون ناقل تالاسمی در کشور وجود دارد، گفت: بیشترین شیوع تالاسمی در کرانه های خلیج فارس می باشد و فارس از آمار بالایی در این زمینه برخوردار است.
این پزشک فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان با یادآوری اینکه از سال ۱۳۷۵ غربال گری آغاز شد، گفت: شهر شیراز پیشتاز غربال گری تالاسمی است درحالیکه پیش از غربال گری هر ۶ ساعت یک بیمار تالاسمی متولد می شد.
وی در عین حال اعلام کرد: در استان فارس میزان تولد بیمار تالاسمی به کمترین میزان رسیده و ممکن است یک تا ۲ نوزاد مبتلا به این بیماری ژنتیکی بر اثر خطا متولد شود.
کریمی با این وجود خواستار غربال گری از دوران دبیرستان شد و گفت: باید برای کاهش رسیک تولد بیماران تالاسمی نگاه ویژه ای به این موضوع کرد.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان در ادامه به عوارض داروهای آهن زدا اشاره کرد و پیرامون چالش ها و نوآوری ها در درمان بیماری تالاسمی، گفت: داروی خوراکی «جید نیو» ظرفیت پذیری آهن زدا را توسط تالاسمی ها بالا برده است.
وی که روی ژن درمانی بیماری تالاسمی در آمریکا پژوهش و تحقیق می کند، گفت: بالای ۹۵ درصد بیماران مبتلا به تالاسمی در آمریکا داروی خوراکی مصرف می کنند و دیگر داروی تزریقی آهن زدا جایگاهی در درمان ندارد.