به گزارش خبرنگار مهر، داوود شهرکی صبح شنبه در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان اظهار داشت: در حال حاضر سهم جمعیتی استان یک درصد از جمعیت کشور و ۱۰ درصد مساحت کشور را شامل می شود.
وی، سهم استان در ارزش افزوده بخش صنعت، معدن و تجارت کشور را ۰.۴ ر درصد اعلام کرد و گفت: در حال حاضر با سرمایه گذاری ۲۱ هزار میلیارد ریالی در بخش صنعت استان در رده های ۲۵ کشور هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین در حوزه معدن با ۶۳۰ معدن فعال سهم پنج درصدی در میزان ذخیره، استخراج و اشتغال معدنی کشور را دارا هستیم.
شهرکی با اشاره به وجود ۲۰ تن ذخایر طلا و یک میلیارد تن ذخایر پتاس در استان، عنوان داشت: همچنین در حال حاضر بالغ بر ۳۱ هزار واحد صنفی در استان فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: امروز ۵۶ هزار خانوار مرزی استان از کارت مبادلات مرزی و سه هزار خانوار از مزایای فروش سوخت مرزنشینان بهره مند می شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از صادرات ۱۱۷ میلیون دلار کالا از استان طی پنج ماه گذشته خبر داد و گفت: سهم استان از این رقم ۲۵ درصد است که اجرای ممنوعیت صادرات چهار قلم کالای اساسی استان سبب کاهش میزان صادرات استان شد.
شهرکی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۴۰ درصد ژئوفیزیک هوایی کشور در استان انجام شده است، بیان داشت: در این طرح ۱۳۰ محدوده مستعد معدنی شناسایی شده است.
وجود ۴۰ معدن زیرزمینی در استان
وی همچنین به افزایش ۵۶ درصدی میل به سرمایه گذری در بخش صنعت و معدن و تجارت استان از ابتدای دولت یازدهم تاکنون خبر داد و گفت: همچنین در مدت ۲۸۰ درصد افزایش سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن و تجارت استان را داشته ایم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: ۱۲ طرح صنعتی در راستای اقتصاد مقاومتی با سرمایه گذاری هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و اشتغال یک هزار و ۵۰۰ نفر در دستور کار است که تا پایان سال تلاش می شود به بهره برداری برسد.
شهرکی یادآور شد: تکمیل طرح فولاد قاین، توسعه شرکت کویر تایر، طرح توسعه کویر تایر، طرح تولید کاغذ از کربنات کلسیم، برق رسانی به معادن و بهره برداری از طرح افزایش استخراج زغال سنگ و تولید آجرهای نسوز از جمله این پروژه ها است که امیدوریم با اجرای این پروژه ها بتوانیم طی دو سال آینده هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن استان را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: برای تحقق این امر نیازمند تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین بر لزوم ایمن سازی معادن استان تأکید کرد و گفت: در حال حاضر ۴۰ معدن زیر زمینی در استان داریم که برای ایمن سازی آن نیازمند تخصیص اعتبار هستیم.
برق و آب دو چالش عمده صنعت و معدن استان
شهرکی، برق و آب دو چالش عمده صنعت و معدن استان دانست و گفت: برای توسعه صادرات نیز حذف عوارض صادراتی را خواستار هستیم تا بازارهای هدف را از دست ندهیم.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به هم مرز بودن با کشور افغانستان می توانیم واردات کالای استان از مرزهای استان را داشته باشیم که با حذف محدودیت واردات کالا در قبال واردات برای مرزنشینان می توان کار اساسی در این زمینه انجام داد.