به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در جلسه ای با رئیس قوه قضاییه از اهمیت گذار اقتصاد به سوی دانشمحوری با میدان دادن به شرکتهای دانشبنیان و استارت آپها گفت: طی صد سال گذشته با خام فروشی مواجه بودیم که این رویه با تکیه بر توانمندی نسل جوان و کسبوکارهای خلاقانه شان متحول می شود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور بیان کرد: آینده کشور به دست نسل جدید و جوانها است و در حوزه دانش بنیان، اصل مهم دانش است و ما زمانی صاحب یک تکنولوژی هستیم که خودمان طراحی و ماشینسازی کنیم آن زمان در تحریم هم مشکلی پیدا نخواهیم کرد.
وی اتکای به خامفروشی را نقطه ضعفی بزرگ دانست و تأکید کرد: مهمترین برگ برنده بهرهمندی از فناوری، خلق ارزش افزوده است. فروش ماده خام و منابع زیرزمینی به تنهایی ارزش افزوده به همراه نمیآورد. آن چه که ارزش میآفریند، دانش همراه آن است.
نیروی انسانی جوان تحول بخش اقتصاد میشود
رئیس بنیاد ملی نخبگان، بهرهمندی کشورمان از نعمت نیروی انسانی جوان و خلاق را یک فرصت برای رونق زیستبوم نوآوری و تحول بخشیدن به اقتصاد کشور دانست و ادامه داد: کشورهایی موفق هستند که از نیروی انسانی جوان و پویا برخوردار باشند؛ کمتر کشوری مثل ایران است که از این ظرفیت برخوردار باشد.
ستاری، با تأکید بر وجود «زیستبوم» مساعد برای رشد و بروز خلاقیتهای سرمایه انسانی گفت: به اذعان جهان و گزارشهای جهانی معتبر، ایران جزو برترینها در بهرهمندی از سرمایه ارزنده نیروی انسانی جوان و خلاق است؛ مهم این است که این ظرفیت بر بستر زیستبوم را کنار هم قرار بدهیم.
ضرورت تغییر فرهنگ وارداتچی به صادرکننده
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، با بیان اینکه فرهنگ نفتی ما را وارداتچی بار آورده است، گفت: این فرهنگ در این سالها تبدیل به ساختارهایی شده که به طور واضح با تولید مقابله میکند.
وی افزود: صیانت از بازار داخلی یک اصل است و ما به ضوابطی مثل ثبت شرکتها احتیاج داریم که به کمکشان از تولیدکننده ایرانساخت و صادرکننده حمایت کنیم.باید قوانین به سمت و سویی باشد که از کارآفرین در مقابل وارداتچی حمایت کند و برای کارآفرین ارزش قائل شود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، تحول در دستگاه قضا را نیازمند ورود مفاهیم زیستبوم نوآوری به این حوزه و تعامل بخش قضا با این زیستبوم دانست و گفت: باید در قوه قضاییه، مفاهیم تازه و خلاقانه خلق کنیم؛ این کار نیازمند همکاری نزدیک این زیستبوم و قوه قضاییه است.
وی با اشاره به اهمیت حذف سازوکارهای دستوپاگیر برای زیستبوم کارآفرینی و نوآوری گفت: بسیاری از ساختارهای دستگاهها قضا، با مفاهیم نوظهور و نوآورانه زیستبوم سازگار و همراهی لازم برخوردار نیستند؛ رونق این زیستبوم در حال رشد، همراهی و حمایت حقوقی قوه قضاییه را میطلبد.
ستاری ادامه داد: دستیابی به دانش میتواند ما را قدرتمند کند و بعد از آن نوآوری است که همه چیز را به هم میریزد و قدرت نوآوری باعث میشود از راههای میانبر به اهدافمان برسیم.
در این نشست که با حضور رئیس دستگاه قضا برگزار شد جمعی از فعالان شرکتهای دانشبنیان و استارت آپها دغدغهها، نیازها و دیدگاههایشان را به طور مستقیم با رئیس دستگاه قضا مطرح کردند. ضمن یادداشت این نکات، دستورات لازم را برای رفع مشکلات مطرح شده از سوی فعالان این کسبوکارها صادر کرد.