یاسوج- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تغییرات اقلیمی خطر وقوع سیلاب در ایران را چهار برابر کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکرچی‌زاده ظهر سه شنبه در نشست کارگروه زلزله در یاسوج افزود: خطر وقوع سیل به عنوان بلای طبیعی باید در ایران جدی گرفته شود زیرا طبق پیش‌بینی هواشناسی، با توجه به افزایش بارشها احتمال وقوع سیل در هنگام بارشها زیاد است.

وی با بیان اینکه ممکن است سیلی مانند ابتدای سال را شاهد باشیم، گفت: در این راستا تعیین حریم رودخانه‌ها با کارشناسی مناسب ضروری است.

شکر چی زاده یادآور شد: در سیل ابتدای سال جاری،  ۳۵ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شد که ۱۱ هزار میلیارد تومان آن در حوزه وزارت راه و جاده‌ها و پل‌ها بود.

وی همچنین با اشاره به ضروت بسیار در مقاوم سازی ساختمانها در برابر زلزله اظهار داشت: در ساخت و سازهای جدید به کیفیت بتن و میلگرد برای ایمنی در زلزله باید توجه ویژه داشت.

شکرچی زاده افزود: کنترل و نظارتی بر روی مصالح ساختمانی باید بیشتر شود چرا که علی‌رغم همه تلاش‌ها در حوزه استاندارد، محصولات تولیدی جوابگوی مخاطرات نیستند.

وی بر نظارت بیشتر بر کیفیت و تولید بتن و میلگرد در کشور تاکید کرد و گفت: در زلزله کرمانشاه بتن ها از کیفیت لازم برخوردار نبودند و چندین گزارش از بیمارستانها و ساختمانهای مسکن مهر ارائه شد و مشخص شد بتنها از کارخانه‌های بتن که دارای گواهی استاندارد بودند، تامین شده است اما با توجه به مقاوم نبودن در این زلزله و بر طبق استاندارد، نباید گواهی استاندارد دریافت می کردند.

شکرچی زاده تصریح کرد: در راستای بررسی وضعیت مقاومت ساختمانها در مواقع بحران باید همایشی برگزار و وضعیت بیمارستانها با توجه به پهنه‌بندی گسل مشخص شود.

وی افزود: اگر بیمارستانی در گسل زلزله ساخته شدهباشد باید جابه‌جا شده یا مقاوم سازی شود.

شکرچی زاده اظهار داشت: همچنین استقرار سامانه پاسخ سریع در زمان زلزله یک ضرورت اساسی است و در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در راستای رصد و پایش آنلاین زلزله باید با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، این سامانه خریداری شده و در استانداری مستقر شود.

وی افزود: در کشور یکهزار و ۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار مستقر هستند که این میزان جوابگوی نیاز کشور نیست و باید بیش از سه هزار دستگاه در کشور استقرار یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین بر کارشناسی و توجه به محل عبور لوله های گاز از کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد و گفت: باید محل استقرار و عبور لوله ها بررسی شود و چنانچه تقاطعی وجود دارد در راستای کاهش خطرات باید جابه‌جایی انجام شده و یا اتصالات شکل‌پذیر نصب شود.