ابرودات مصلایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت:منطقه طارم سفلی در استان قزوین با سابقه طولانی در کشت زیتون و آشنایی مردمان منطقه با این محصول ارزشمند و فرهنگ زیتون کاری، یکی از قطبهای مهم تولید زیتون در کشور محسوب می شود.
وی افزود: سطح زیر کشت باغات زیتون استان در سال جاری بالغ بر ۹ هزار و ۵۲۰ هکتار برآورد می شود که ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار آن بارور و ۲ هزار و ۸۲۰ هکتار غیر بارور است.
مصلایی تصریح کرد: امسال پیش بینی می شود بیش از ۲۵ هزار تن محصول زیتون از باغات استان برداشت شود.
۱۶ واحد فرآوری زیتون در استان قزوین فعال است
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ۱۶ واحد تولیدی در زمینه فرآوری و روغن کشی زیتون در قزوین فعالیت می کنند.
مصلایی یادآورشد: واحد های فعال در زمینه فرآوری زیتون ظرفیت تولید ۵ هزار و ۸۰۰ تن روغن زیتون و ۴ هزار تن کنسرو و نیز زیتون شور را دارند.
وی تصریح کرد: امسال از اواسط شهریور ماه مراحل برداشت و فرآوری زیتون کنسروی آغاز شده و پس از آن فرآیند روغن کشی زیتون در منطقه صورت می گیرد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در استان بیش از ۱۰ رقم زیتون کشت میشود که ۸۵ درصد آن را ارقام زرد و روغنی است.
مصلایی اظهارداشت: سایر ارقام بومی رایج در استان قزوین شامل شنگه، ماری، چرچنگی و گرد و ارقام عمده خارجی، آربکین، کرونایکی، مانزانیلا و کنسروالیا است.