به گزارش خبرنگار مهر، نشست روایتگری ۸ سال دفاع مقدس با حضور مهدی ظفری، مدیرکل حفظ آثار و ارزشاهی دفاع مقدس؛ عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ اعضای کتابخانه مرکزی؛ اعضای بخش نابینایان و کم بینایان کتابخانه مرکزی و علاقمندان ظهر شنبه در محل کتابخانه مرکزی همدان و به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان در ابتدای این مراسم با بیان اینکه همواره حفظ و تعمیق ارزشهای دفاع مقدس برای ما حائز اهمیت است، اظهار کرد: بدون تردید یکی از ارکان مهم تأمین استقلال، آزادی و پیشرفت در ایران اسلامی دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس است.
عاطفه زارعی با اشاره به اینکه بهترین تبریکها را در هفته دفاع مقدس باید به مردم ایران گفت که در راستای دفاع از ارزشها و کشور خود جانفشانیهای بیبدیل انجام دادند، افزود: امیدوارم ما هم بتوانیم در جبهه فرهنگی تلاشهای کاربردی را انجام داده و دستاوردهای خوبی را برای کشور به ارمغان آوریم.
وی با بیان اینکه اقدامات فرهنگی متنوعی در کتابخانههای عمومی صورت میگیرد تصریح کرد: کتابخانههای عمومی پشتیبان مطالعه جامعه است که به تعمیق باورها و ایجاد و حفظ ارزشها کمک شایانی میکند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه یکی از مهمترین امور فرهنگی فعالیت در حوزه دفاع مقدس است ادامه داد: کتابخانههای عمومی تعمیق ارزشهای دفاع مقدس و حفظ و انتقال آن به نسل آینده را از دغدغههای خود میداند و در این راه تلاش میکند.
دفاع مقدس یک زلزله ژئوپلتیکی بود
مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان در این مراسم به بررسی ریشههای هشت سال جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: ریشههای شروع جنگ تحمیلی به جنگ جهانی اول و دوم و اتفاقاتی که پس از جنگ جهانی دوم با وقوع جنگ سرد رخ داد، باز میگردد.
سردار مهدی ظفری با بیان اینکه حاصل جنگ جهانی دوم جنگ سرد برای فاتحان بود اظهار کرد: زمانی که دو ابر قدرت درگیر جنگ سرد بودند انقلاب اسلامی خود را به منصه ظهور رساند.
وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس به اندازهای وسیع است که قرنها برای درک کامل آن وقت لازم است افزود: دفاع مقدس قدرت بازدارندگی برای ایران اسلامی ایجاد کرد که توانسته در مقابل زورگوییهای دنیا ایستادگی کند و مستکبران را واپس بزند.
مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان تصریح کرد: شوروی آن زمان دنبال تضعیف ایران بود و امریکا نیز گمان میکرد پس از مدتی تب انقلاب فروکش میکند و جایگاه خود را دوباره به دست میآورد.
ظفری با اشاره به اینکه دفاع مقدس یک زلزله ژئوپلتیکی بود که توانست در همه راهبردهای قدرتهای منطقهای و جهانی شکافی ایجاد کند که یا منجر به شکست و یا شکاف شود ادامه داد: امروز ما صاحب یک قدرت و ملت بزرگ، آگاه، بینا و بیدار دل هستیم.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در اغاز جنگ تحمیلی با یک کلام روحیه جامعه را بازگرداندند و مدیریت جنگ را برعهده گرفتند، خاطرنشان کرد: ساختار ارتش در زمان آغاز دفاع مقدس برهم ریخته بود و سپاه نیز آنچنان که باید و شاید شکل نگرفته بود.
مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ عملیات در هشت سال جنگ تحمیلی رخ داد گفت: عملیات الی بیت المقدس که بین ارتش و سپاه مشترک بود، عملیات فاو و کربلای۵ در سال ۶۵ توانستند توازن فکری همه قوای درگیر جنگ را برهم بزنند و در نهایت دشمن را مجبور به پذیرش قطعنامه کردند.
ظفری تأکید کرد: امروز نباید ارزشها را فدای حزب و گروه کرد چرا که این حزب بازی نوعی توطئه دشمن برای انحراف راه انقلاب است.
سپس مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان به بیان خاطراتی از جانفشانی نیروهای انقلاب در زمان دفاع مقدس و حتی پس از آن پرداخت و نامه دختر ۹ ساله ای که پدرش را از دست داده بود، اما قالی بافی کرد تا برای رزمندگان نان بفرستد را قرائت کرد.
وی همچنین لوح تهیه شده از این نامه را به مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و مسئول بخش نابینایان کتابخانه مرکزی هدیه داد.