خبرگزاری مهر- گروه استانها: پروژه های بازآفرینی و پایدار شهری بروجرد همانند پیاده راه سازی «سه راه جعفری»، «سراهای بازار قدیمی» و آزاد سازی حریم امام زاده «جعفر» (ع) بروجرد، علی رغم مطالبه عمومی مردم و مسئولان همچنان عملیاتی نشده اند تا ستاد بازآفرینی پایدار شهری بروجرد در این رابطه موفقیتی نداشته باشد.
خروجی به نام هیچ برای تعیین تکلیف پروژهها در جلسات
مسعود فلاح معاون عمرانی فرمانداری بروجرد در جلسه ای در این رابطه، اظهار داشت: یکی از مهمترین اولویت های دولت، رسیدگی به حاشیه نشینی و بازسازی بافت های فرسوده است به طوری که تا کنون در این راستا در منطقه «دره غریب» بروجرد اقدامات خوبی انجام شده است.
وی، افزود: برای تعیین تکلیف و آزادسازی حریم امامزاده «جعفر» (ع) و اجرای طرح پیاده راه سازی «سه راه جعفری» بروجرد جلسات متعددی تشکیل شده است که متاسفانه هیچ گونه خروجی نداشته و این پروژه ها کاملا رها شده اند.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد، تصریح کرد: متاسفانه مشخص نیست که آیا این پروژه ها بالاخره آغاز خواهند شد یا خیر.
احمد پارسا مدیر اداره راه و شهرسازی بروجرد نیز در این رابطه، اظهار داشت: از پنج پروژه ای که در سنوات گذشته در بروجرد استارت خورده است دو پروژه را تحویل داده ایم و سه پروژه «سرای حافظیه»، «سرای قیصریه» و کوچه «خوش بین» در دست اقدام هستند.
توقف برخی پروژهها در پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد
وی با بیان اینکه سه پروژه در دست اقدام دارای مشکلاتی هستند که باید هرچه سریع تر برطرف شوند، افزود: سقف «سرای حافظیه» ریزش داشته، گرچه تا کنون این پروژه ۷۰ درصد رشد فیزیکی داشته است و در این قسمت قرار شد با همکاری اداره میراث فرهنگی بروجرد ساماندهی های لازم انجام شود.
مدیر اداره راه و شهرسازی بروجرد، تصریح کرد: همچنین عملیات مرمت و بازسازی در «سرای قیصریه» نیز باعث شده این سرای قدیمی و تاریخی به روی شهروندان بسته شود و البته این پروژه نیز با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده است و اهالی این سرای همکاری لازم را نداشته و مانع عملیات هستند.
پارسا در خصوص طرح آزاد سازی حریم امامزاده «جعفر» (ع) بروجرد نیز، ادامه داد: برای تملک زمین های اطراف امامزاده سال گذشته یک میلیارد تومان در نظر گرفته شد که تخصیص پیدا نکرده است.
وی، خاطرنشان کرد: امسال مشاور طرح از تهران انتخاب شده است و قرار شده طرح نهایی از سوی مشاور ارائه شود و این اقدام تا کنون تحقق پیدا نکرده است.
مدیر اداره راه و شهرسازی بروجرد، گفت: یک مشاور قوی برای طرح پیاده راه سازی «سه راه جعفری» نیز انتخاب شده است تا با معرفی آن از سوی شهرداری بروجرد و ارائه آن به مرکز استان عملیات اجرایی طرح ادامه پیدا کند.
پارسا، افزود: همچنین ۹۰۰ تن قیر رایگان برای آسفالت ورودی های شهر و مناطق کم برخوردار بروجرد به شهرداری تحویل داده ایم و حدود ۶۰۰ تن دیگر از سوی ستاد بازآفرینی تقاضا شده که پی گیر دریافت آن نیز هستیم.
اجرای طرحهای بازآفرینی پایدار شهری جدیت مسئولان را می طلبد
ممدوحی مدیر ستاد بازآفرینی و پایدار شهری شهرداری بروجرد نیز در سخنانی، اظهار داشت: این قیر رایگان برای مناطق مختلف کم برخوردار و کوچه ها و ورودی های شهر مصرف شده و در حال حاضر ۲۰۰ تن قیر ذخیره شده هم برای موارد خاص در شهرداری موجود است.
وی، تصریح کرد: طرحی که بابت پیاده راه سازی «سه راه جعفری» بروجرد ارائه شده بود خیلی مشکل داشت و مطمئن هستم در اواسط عملیات با مشکلات زیادی مواجه می شدیم لذا می بایست یک طرح جامع انتخاب شود که در این راستا مشاور انتخاب شده و در مرحله مطالبات از صفر تا ۱۰۰ طرح هستیم.
عبدالرحیم رحیمی فرماندار بروجرد نیز در این رابطه، اظهار داشت: مشوق هایی که برای بازسازی و مرمت بافت فرسوده وجود دارد کافی نیست و برای رسیدن به اهداف مورد نظر باید تسهیلات ویژه ای در اختیار مردم قرار دهیم.
وی، تصریح کرد: در اجرای این طرح چگونگی بازسازی واحدهای مسکونی در بافت های فرسوده مشخص نیست و باید این موضوعات از یکدیگر تفکیک شوند.
فرماندار بروجرد، بیان داشت: برای راحتی مردم و تسهیل کار، دستگاه های خدمات رسان وظیفه دارند حق انشعابات گاز، برق، آب و ... را از مردم دریافت نکنند تا مردم رغبت بیشتری برای بازسازی واحدهای مسکونی داشته باشند.
رحیمی، ادامه داد: اجرای طرح های بازآفرینی پایدار شهری جدیت لازم و پشتکار کافی مسئولان متولی را می طلبد و برای پیشبرد امور باید با برگزاری جلسات مسائل به طور مستمر پیگیری شوند.