رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص کاهش نرخ سود بانکی گفت: کاهش نرخ سود بانکی یکی از احکامی قانون و مصوب مجلس است که باید با گذشت زمان و به صورت سازنده و نزولی پیش رود و مرتبا کاهش یابد.
امیر منصور برقعی با تاکید بر این که دولت معتقد به کاهش نرخ سود بانکی است و تصمیم گیری در این مورد را منطبق با شرع و قانون می داند، افزود: دولت معتقد است کاهش نرخ سود بانکی تبعات مثبتی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
وی گفت: سوء تفاهمی که درباره کاهش سود بانکی پیش آمده و وجود دارد این است که برخی ها فکرمی کنند، کاهش نرخ سود بانکی به این معنا است که آنچه برای سپرده گذاری در بانک ها مورد توجه است( یعنی سود یا بازدهی سپرده گذاری در بانک ها) نیز تحت تاثیر قرار می گیرد و سود سپرده ها نیز الزاما باید کاهش یابد.
وی ادامه داد: اما واقعیت این است که کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و سود سپرده های بانکی می توانند ربطی به یکدیگر نداشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: اگر به روند به جریان درآمدن گردش پول و تعداد دفعات گردش آن توجه کنیم در می یابیم که اگر تعداد دفعات گردش منابع سپرده گذاران در بانک ها به شکل مناسب تنظیم شود، می توان با نرخ سود یک رقمی که از تسهیلات گیرندگان گرفته می شود، به سپرده گذاران با نرخ بالاتری سود پرداخت کرد.
وی افزود: به عبارت دیگر نرخ سود سپرده گذاری و نرخ سود تسهیلات بانکی الزاما ارتباط مستقیم و خطی با یکدیگر ندارند و دو مقوله جدا از هم هستند، اما اصل کاهش سود بانکی یک قانون الزام آور است.
برقعی در پاسخ به این سئوال که شرایط فعلی اقتصاد را برای کاهش نرخ سود بانکی مناسب می دانید یا خیر؟ گفت: ما در کشور همواره مکانیزم های متعددی را برای تحقق اهداف اساسی خود در اختیار داریم و درعرصه اقتصاد و مسائل اجتماعی هیچ گاه با یک یا دو مکانیزم اجرایی مواجه نیستیم و راهکارهای گوناگونی برای تحقق اهداف خود مثل کاهش نرخ تورم، کاهش نرخ سود بانکی و یا رونق بخشی تولید وجود دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: برخلاف بحث هایی که مطرح است، کاهش سود بانکی( که یک تکلیف قانونی و اعتقاد ملی است) حتما قابل تحقق است، اما میزان این کاهش نرخ سود بانکی به برآیند بررسی های کارشناسی و اقتصادی بستگی دارد.