به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، دادگاه عالی اروپا رای داده است فیس بوک و اپلیکیشن ها و وب سایت های مشابه باید پست های غیرقانونی را در سراسر جهان حذف کنند.
پلتفرم های اجتماعی باید به جای منتظر ماندن برای گزارش محتوای غیرقانونی، خود اقدام به جستجو درباره این نوع محتوا و حذف آن کنند.
به گفته یکی از کارشناسان امنیتی این رای گامی مهم به شمار می آید. این رای مربوط به پرونده ای درباره اظهار نظر اهانت آمیزی درباره سیاستمدار اتریشی (اوا گلاویشنیگ-پیزسک) در فیس بوک است. طبق رای دادگاه این کشور اظهار نظر مذکور به شهرت این سیاستمدار لطمه زده است.
طبق قانون اتحادیه اروپا، فیس بوک و پلتفرم های دیگر تا زمانی که متوجه انتشار آن نشده اند، مسئول محتوای غیرقانونی که افراد پست می کنند، نیستند اما پس از اطلاع از محتوا باید به سرعت آن را حذف کنند.
هنوز مشخص نیست آیا قانون اتحادیه اروپا (مبنی بر آنکه نمی توان پلتفرم های اجتماعی را مجبور کرد تمام پست ها را نظارت کنند یا فعالیت های غیرقانونی را نظارت کرد) می تواند این رای را لغو کند یا خیر. دادگاه عالی اتریش از دادگاه عالی اروپا خواسته تا در این باره شفاف سازی کند.
طبق رای دادگاه عالی اروپا، اگر در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا پستی غیرقانونی شناخته شود، می توان به وب سایت یا اپلیکیشن دستور به حذف آن و پست های مشابه را داد.
در صورتیکه دادگاه تشخیص دهد ماهیت پیام یک پست تغییری نکرده، می تواند به پلتفرم های اجتماعی دستور دهد نسخه معادل یا مشابه پست غیر قانونی را حذف کنند.
همچنین در صورت وجود یک قانون یا توافقنامه بین المللی می توان به پلتفرم های اجتماعی دستور داد پست های غیرقانونی را در سراسر جهان حذف کنند.
این در حالی است که فیس بوک نمی تواند نسبت به رای دادگاه اعتراض کند.