به گزارش خبرنگار مهر، محمد عبدالملکی صبح یکشنبه در دومین جلسه شورای اداری کتابخانه های عمومی استان کردستان، با اشاره به اینکه کتابخانه ها دیگر صرفا جایی برای امانت کتاب نیست، اظهار داشت: این نهاد هم اکنون پاتوقی فرهنگی است که برنامه های متنوع فرهنگی در آن اجرا می شود.
وی خواستار توجه بیشتر مسئولان به کتابخانه های عمومی شد و افزود: برگزاری جلسات مختلف در فضاهای کتابخانه های عمومی علاوه بر توجه به این نهاد فرهنگی در الگوسازی و ترویج فرهنگ مطالعه بسیار موثر است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان تعداد اعضای فعال کتابخانه های عمومی استان را ۵۰ هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد شش هزار عضو در ۱۵ باب کتابخانه عمومی روستایی در استان عضویت دارند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۰۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی موجود است، یادآور شد: در حال حاضر به ازای هر دو نفر یک کتاب در استان موجود است.
وی زیربنای کتابخانه های عمومی نهادی در استان کردستان را ۲۱ هزار متر مربع عنوان کرد و بیان کرد: بر این اساس به ازای هر ۱۰۰ نفر از جمعیت تنها ۱.۳ درصد متر مربع فضا وجود دارد که در مقایسه با میانگین کشوری که ۴ متر مربع است پایین است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان در ادامه با اشاره به اجرای برنامه های متنوع فرهنگی در کتابخانه های عمومی، گفت: در یک سال گذشته بالغ بر یک هزار ۲۳۵ برنامه نشست کتاب خوان در کتابخانه های عمومی استان برگزار شده که از این تعداد ۶۴۲ نشست کتاب خوان کتابخانه ای، ۵۷۴ نشست کتاب خوان مدرسه ای و ۱۹ نشست تخصصی کتاب خوان بوده است.
عبدالملکی اظهار داشت: همچنین در این مدت ۶۲۰ برنامه آموزشی، ۲۹۵ برنامه مناسبتی، ۱۵ نمایشگاه کتاب شهرستانی، ۹۱ مسابقه کتابخوانی، ۵۷ جلسه مشاوره ای و ۶۰ مورد نقد و رونمایی کتاب در کتابخانه های عمومی استان کردستان اجرا شده است.
وی با اشاره به تقویت و افزایش منابع موجود در کتابخانه های عمومی استان، افزود: با توجه ویژه نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ماه های گذشته نزدیک به ۱۹ هزار جلد کتاب ویزه اهل سنت به قفسه کتابخانه ها افزوده شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان ادامه داد: همچنین در یک سال گذشته بالغ بر ۱۰ هزار نسخه کتاب کوردی از نویسندگان و ناشران بومی خریداری و هم اکنون در کتابخانه های عمومی قابل دسترس است.
عبدالملکی با بیان اینکه تاثیرگذاری کتابخانه ها بیشتر از مدارس است، یادآور شد: مدارس با قشر خاصی از جامعه سروکار دارند در حالی که مخاطب کتابخانه های عمومی تمام اقشار جامعه است و برای همه افراد برنامه های ویژه ای برگزار می کند.