به گزارش خبرنگار مهر، محمود انصاری در حاشیه دومین نشست کارآفرینی و توانمندسازی کمیسیون فرهنگی اجتماعی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: به جز مصوبات شورای شهر تهران، شهرداری در برنامه پنج ساله دوم نقش ما را به عنوان تسهیلگر در کسبوکارهای شهری و خانگی تعریف کرده است.
وی با بیان اینکه شغل خانگی هر شغلی است که بتوان در خانه انجام داد به شرطی که حقوق شهروندی دیگران را رعایت کند، ابراز داشت: بیش از ۳۲۳ رشته در مشاغل خانگی تعریف میشود که تمام شهروندان میتوانند با انتخاب هر یک و با رعایت حقوق شهروندی در آن فعالیت کنند.
۳۱.۲ درصد صنعت کشور چین از مشاغل کوچک و کسبوکارهای خانگی تامین می شود
مدیر توسعه کسبوکار سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تأکید کرد: ۳۱.۲ درصد صنعت کشور چین معادل با حدود یک پنجم صادرات نفتی ایران در سال برآمده از مشاغل کوچک و کسبوکارهای خانگی است.
وی استقلال و آزادی عمل بیشتر، ساعت کاری انعطافپذیر، پایین بودن میزان ریسک، توسعه فرهنگ کار در خانواده، کاهش بیکاری و آموزشهای ساده و کوتاهمدت را از جمله مزایای مشاغل خانگی دانست.
توضیحاتی درباره طرح حرکت
انصاری درباره اجرای طرح حرکت توسط شهرداری تهران ادامه داد: حرکت برگرفته از عبارت حمایت از رونق کسبوکارهای کوچک تهران است؛ سلیقه بازار تغییر کرده و اگر کسبوکارهای سنتی متناسب با آنها تغییر نکنند، شکست میخورند.
بالا بردن نشاط اجتماعی را از اهداف طرح حرکت است
وی بالا بردن سرمایههای اجتماعی و نشاط اجتماعی با ایجاد شغل را از اهداف طرح حرکت دانست و تصریح کرد: کاهش هزینههای اضافی کسبوکارها با حذف یا کاهش اجاره کارگاه نیز از دیگر اهداف طرح حرکت است؛در یک نمونه موفق در کوچه بنبست ۱۵ خانوار در منطقه ۱۶ شهر تهران، پارچه برشخورده یک محصول روز جمعه به خانه اول داده شده و پس از دو ساعت از خانه آخر شلوارهای بستهبندی شده تحویل گرفته میشود، در حالی که اگر قرار بود برای این کسبوکار کارگاهی ایجاد شود باید ماهیانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان اجاره پرداخت میشد.
مدیر توسعه کسبوکار سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ابراز داشت: ایجاد توازن بین مسئولیتهای خانوادگی زنان و اشتغال آنها، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینههای کار خانوادگی، امکان انتقال تجربه از طریق آموزشهای غیررسمی، کاهش زمان و هزینههای راهاندازی و اخذ مجوز، شبکهسازی و اتصال به بازار و تبلیغ، ترویج و برندسازی از دیگر اهداف طرح حرکت است.
انصاری اضافه کرد: طرح حرکت در سال ۹۷ و پس از ۴ ماه مطالعه برنامهریزی شد که برگرفته از چالشهای و دغدغههای افرادی بود که بهدنبال اخذ مجوزهای ایجاد کسبوکارهای خانگی بودند.
گسترش اشتغال و درآمد پایدار از اهداف طرح حرکت است
وی با بیان اینکه رشد و توسعه اقتصاد محلی، گسترش اشتغال و درآمد پایدار، تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، ترویج فرهنگی کار و کارآفرینی، افزایش انگیزه و امید به زندگی از دیگر اهداف طرح حرکت است، بیان داشت: افراد متقاضی توسعه و متقاضی راهاندازی دو گروهی هستند که در طرح حرکت به آنها خدمات ارائه میدهیم.
مدیر توسعه کسبوکار سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ایجاد فروشگاههای دستآفرین، برگزاری پاتوقهای فروش و بازارچههای محلی را از جمله راهکارهای شهرداری تهران برای برطرف کردن دغدغه فروش کسبوکارهای خانگی دانست.
وی اضافه کرد: ابتدا شهرداریها هستند که باید به این باور برسند که میتوانند موتور محرک ایجاد مشاغل خانگی باشند، اگر این امر از سوی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران پیگیری شود، میتوانیم بیش از ۱۷ هزار شغل خانگی تا سال ۱۴۰۰ ایجاد کنیم.
انصاری فروشگاههای دستآفرین را بستری از سوی شهرداری تهران دانست تا مشاغل خانگی دارای مجوز بتوانند در آنها به عرضه محصولات خود بپردازند و افزود: از طرف دیگر سازمانها بهترین و بزرگترین مشتری محصولات مشاغل خانگی هستند و هماکنون سازمانهای شهرداری تهران اقلام غذایی مورد نیاز خود را از محصولات خانگی تأمین میکنند.
کیفیت و قیمت محصولات عرضه شده مزیت رقابتی فروشگاههای دستآفرین است
وی کیفیت و قیمت محصولات عرضه شده را مزیت رقابتی فروشگاههای دستآفرین دانست و گفت: قیمتگذاری محصولات و خدمات توسط کمیتهای متشکل از نمایندگان دستگاههای مختلف انجام میشود؛ صنایع دستی، پوشاک و مواد غذایی فاسدنشدنی محصولاتی هستند که در فروشگاههای دستآفرین عرضه میشود و به دلیل حذف واسطهها قیمت آنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از بازار کمتر است.