الشتر - برداشت گردو از باغات لرستان که همواره در کنار عسل ناب این استان به عنوان سوغاتی مردم این دیار محسوب می شده، قطب تولید طلای سبز لرستان را نشاطی دیگر بخشیده است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: طبیعت سرسبز و زمین های حاصلخیز شهرستان سلسله به عنوان قطب تولید گردوی لرستان فرصتی را فراهم کرده که با کاشت انواع محصولات کشاورزی در فصول مختلف سال نقشی مهم در رونق کشاورزی استان، اقتصاد منطقه و اشتغالزایی داشته باشد.

شهرستان سلسله با تولید انواع محصولات کشاورزی یکی از مناطق سرسبز استان لرستان به شمار می رود که در تولید محصولاتی چون گردو، چقندر قند و  کلزا رتبه نخست را در بین شهرستانهای استان به خود اختصاص داده است.

«کهمان» منطقه «طلای سبز» لرستان

این ایام که فصل پائیز سفره زرد رنگ خود را بر سینه طبیعت گسترانیده است برداشت گردو از باغات گردوی شهرستان سلسله تولد و زندگی دوباره ای به طبیعت این منطقه بخشیده است.

باغداران گردو کار این شهرستان هرساله از نیمه اول شهریور کار برداشت این محصول ارزشمند و مقوی را آغاز می کنند و حدود ۲ ماه مشغول به فعالیت هستند.

آنها کار برداشت گردو را یک تفریح نشاط بخش می دانند و می گویند: هر ساله برای رسیدن این ایام لحظه شماری می کنیم و گاه اقوام و آشنایان نیز از شهرها برای کمک به برداشت گردو راهی روستاها می شوند.

شرایط مناسب تفرجگاهی منطقه «کهمان» شهرستان سلسله زمینه تولید گردوی مرغوب را برای گردو کاران این شهرستان فراهم کرده به طوری که گردوی تولیدی در لرستان در کشور برای خود نام و نشانی دست و پا کرده است.

منطقه «کهمان» شهرستان سلسله به دلیل قرار گرفتن در یک دره و جاری بودن سراب های جوشان در آن یکی از بهترین مناطق تولید گردو در استان لرستان به شمار می رود.

تولید ۳۰ درصد گردوی لرستان در شهرستان سلسله

«کهمان» الشتر با سطح زیر کشت هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغ گردو، ۳۰ درصد گردوی استان لرستان را تولید می کند و به گفته سوخته زاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سلسله میزان تولید گردو در این شهرستان بین ۳.۵ تا چهار هزار تن است.

وی، ادامه داد: این میزان معادل ۳۰ درصد کل تولید محصول گردو در استان لرستان است.

تولید ۵۰۰ میلیارد تومان گردو در لرستان

عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه میزان عملکرد گردوی استان بین دو تا ۲.۵ تن است، اظهار داشت: تعداد گردو کاران استان لرستان بالغ بر ۱۵ هزار خانوار است.

وی، گفت: ارزش محصول تولیدی امسال بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته بیش از پنج هزار اصله گردوی پیوندی در سطح استان توزیع شد، گفت: یکی از کارهای در دستور کار، اقدامات اصلاحی در سطح باغات به لحاظ رقم، آبیاری، تغذیه و ... است.

سوغاتی برای همنشینی با عسل ناب زاگرس

بازدار، گفت: با این اقدامات عملکرد تولید فعلی گردو به بیش از چهار تن در استان افزایش پیدا می کند.

در لرستان ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ گردو با میزان تولید ۱۵ هزار تن وجود دارد که از این سطح هفت هزار هکتار مثمر است و این استان دارای جایگاه هفتم در سطح کشور است.

بنابر این گزارش در فصل برداشت علاوه بر تکاپوی باغداران، بازار شهرستان های استان نیز حال و هوایی طلای سبز به خود می گیرد و بساط دست فروشان در کنار خیابان های مرکز شهر پهن می شود تا تحفه ای ارزشمند و مرغوب باشد برای کسانی که گذری به این منطقه دارند و به عنوان یک سوغات بسیار خوشمزه همراه عسل لرستان به ارمغان ببرند.