همدان - مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: تعداد ۸۰۰ هزار قطعه مرغ بومی روستایی در راستای کاهش بیماری نیوکاسل در استان همدان به صورت رایگان واکسیناسیون خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا رسولی بعدازظهر سه شنبه در مراسم رونمایی از طرح ملی واکسیناسیون رایگان نیوکاسل طیور بومی و روستایی، سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی و دستگاه تشخیص مولکولی «ریل تایم پی سی آر» در استان همدان با بیان اینکه امروز می‌توان ادعا کرد تحقق بهداشت عمومی و امنیت غذایی جامعه بدون حضور دامپزشکی تقریباً غیر ممکن است، اظهار داشت: همکاران دامپزشک سختی و مشکلات زیادی را تحمل می‌کنند تا بهداشت عمومی و امنیت غذایی در جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور یکی از مهمترین سازمان‌های بهداشتی تخصصی جامعه محسوب می‌شود، گفت: هدف این سازمان شناخت درمان، پیشگیری از بیماری‌های جمعیت دامی کشور همچون بومی، صنعتی و کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و کنترل فرآورده‌های دامی است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان از افتتاح ۳ طرح دامپزشکی خبر داد و گفت: طرح واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی در استان از امروز آغاز می‌شود و تقریباً ۸۰۰ هزار قطعه مرغ بومی روستایی در کاهش این بیماری واکسینه می‌شوند.

وی با اشاره به واکسیناسیون رایگان طیور در استان همدان افزود: برای این طرح ۱۶۰ میلیون تومان هزینه و تقریباً ۱۰۰ نفر در بخش دولتی و خصوصی مشغول فعالیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح به مدت ۲۰ روز ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد کار توسط بخش دولتی انجام می‌شود و ۳۰ درصد آن به صورت خرید خدمت از بخش خصوصی است.

رسولی از طراحی و راه اندازی سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی مواد خام دامی در استان همدان خبر داد و گفت: در طول سال ۱۰۰ هزار صورت‌جلسه و ۱۰۰ هزار بازدید صورت می گیرد که برای تمام آنها کاغذ مصرف می‌شود اما با راه‌اندازی این سامانه به دنبال حذف کاغذ و صرفه‌جویی هستیم.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه از طریق این طرح بازرسی‌های دامپزشکی آنلاین می‌شود، افزود: بارکدی بر دیوار مغازه‌ها نصب و اطلاعات آنها از طریق گوشی مخابره می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر تخلفی در مغازه باشد از طریق ارسال عکس آنلاین قابل رؤیت است، گفت: طرح برای نخستین بار در استان همدان اجرایی می‌شود و چند استان نیز درخواست اجرای آن را داشته‌اند.

وی گفت: این نرم افزار پس از طراحی و اجرایی شدن در ابتدای سالجاری به صورت آزمایشی در بازرسی از مراکز تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه مواد خام دامی در شهرستان همدان مورد استفاده قرار گرفت و سپس با برگزاری کلاس آموزشی برای تمامی بازرسان مستقر در اداره کل دامپزشکی استان در هفته دامپزشکی رونمایی شد.

رسولی با اشاره به افتتاح سومین طرح در این جلسه افزود: دستگاه «ریل تایم پی سی آر» نیز از امروز راه‌اندازی می‌شود و این دستگاه قابلیت تشخیص مولکولی دارد.

وی با بیان اینکه تشخیص بیماری قبلاً از طریق تهران برای استان انجام و وقت زیادی صرف آن می‌شد، افزود: ۴۰۰ میلیون تومان برای خرید این دستگاه هزینه شده است.