به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفیعی پور ظهر چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی استان قزوین که در یکی از تالارها برگزار شد اظهارداشت: با ابلاغ همه ساله پروتکل همکاری در مبارزه با بیماری های دامی به استانها زمینه حضور فعال در این عرصه مهیا شده و این کار با جدیت صورت می گیرد.
وی بیان کرد: در قالب طرح های ملی و همزمان با طرح های جاری در مبارزه با تب برفکی سالهاست با روش اجرای فازبندی توانسته ایم موفق عمل کرده و سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد از کانون های این بیماری را کاهش دهیم.
رفیعی پور تصریح کرد: با کنترل کانون های بیماری های دام و طیور زمینه تولید محصولات سالم لبنی و گوشتی در کشور مهیا شده است.
وی تصریح کرد: در همه بیمارهای مربوط به دام و طیور اعم از تب مالت، تب برفکی، آبله، طاعون نشخوارکنندگان شاهد کاهش آمارها هستیم و این مبارزه موفق در همه استانها موجب شده تا هزینه تولیدکنندگان دام و طیور کاهش یابد.
۱۰ درصد نیاز گوشت قرمز کشور وارد می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآورشد: در حال حاضر میزان مصرف گوشت مرغ در کشور حدود دو میلیون تن و تولید آن بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که مازاد آن می تواند صادر شود و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.
رفیعی پور بیان کرد: در حوزه گوشت قرمز سقف تولید در کشور ۸۰ تا ۸۵ هزار تن است که ۱۴۰ هزار تن کمبود داریم که ۱۰ درصد آن از کشورهای دیگر مانند برزیل، رومانی، نیوزلند، اتحایده اروپا، اسیای میانه، قزاقستان، مغولستان، ارمنستان وارد می شود.
۹۶ درصد واکسن دامی در داخل کشور تولید و تامین می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه اظهارداشت: خوشبختانه با توان علمی و تخصصی مهندسان و تولیدکنندگان داخلی در حال حاضر ۹۶ درصد واکسن دامی، مکمل ها، ریزمغذی ها و آبزیان مورد نیاز کشور در موسسه رازی و سه شرکت ایرانی تهیه و تولید می شود.
وی اضافه کرد: در بخش واکسن طیور سالانه حدود ۸ میلیارد «دوز» واکسن مورد نیاز است که تقریبا ۳۰ درصد نیاز کشور در داخل تولید می شود و بقیه را باید وارد کنیم که در این میان در صورت حضور تولیدکنندگان داخلی حمایت لازم صورت خواهد گرفت تا در این بخش نیز ورود کنیم.
رفیعی پور اظهارداشت: از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای حضور در تولید واکسن طیور حمایت می کنیم تا نیاز کشور تامین شود.