به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مرویمقدم صبح پنج شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه استاندارد زیربنای توسعه است، اظهار کرد: کشورهایی که در آنها استاندارد نهادینه شده است به رشد و توسعه اقتصادی رسیدند.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی با اشاره اینکه جایگاه ایران از حیث استاندارد هر سال چند پله صعود میکند، بیان کرد: طبق آمار سازمان جهانی استاندارد، ایران در بین ۱۶۳ کشور جایگاه بیست و یکم را دارد در حالی که در سال گذشته در جایگاه ۲۷ و سال قبل از آن در جایگاه ۳۳ بوده است.
مروی مقدم ادامه داد: سازمان جهانی استاندارد ۱۵ کرسی هیئت مدیره دارد که از این ۱۵ کرسی، یک کرسی به سازمان ملی استاندارد ایران اختصاص یافته که نکتهای بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد سازی در کشور، افزود: اجرایی و نهادینه شدن موضوع استاندارد تنها بر عهده یک سازمان خاص نیست بلکه همه با تعامل باید این موضوع را پیش ببریم.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی گفت: در شش ماهه نخست سال ۹۸ اداره استاندارد خراسانجنوبی هزار و ۴۲۰ نفر ساعت برای مدیران کنترل کیفیت و ۱۶۰ نفر ساعت برای کارشناسان استاندارد و ۵۱۲ نفرساعت برای کارکنان استان، آموزش داشته است.
۲۴۴ مورد بازرسی فنی از واحدهای تولیدی
مروی مقدم اظهارکرد: در همین مدت ۱۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، ۷۷ مورد تمدید کاربرد علامت استاندارد و هفت مورد پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی صادر شده است.
وی بیان کرد: در شش ماهه نخست سال جاری ۲۴۴ مورد بازرسی فنی از واحدهای تولیدی، ۴۰ مورد بازرسی از تجهیزات شهربازی و زمینبازی، ۴۳۵ مورد نمونهبرداری از مراکز تولیدی و بیش از پنج هزار مورد بازرسی در طرح طه داشتهایم.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی گفت: همچنین در مدت ذکر شده ۶۲ مورد آزمون بازکولهای وسائل نقلیه چرخدار جادهای، سه هزار و ۶۰۵ مورد نمونهبرداری از فراوردههای نفتی و ۳۵۲ مورد بازرسی از آسانسورها را داشتهایم.
مروی مقدم با بیان اینکه به واسطه مسائل استاندارد اجاره فعالیت به دو شهربازی در طبس داده نشد، اظهار کرد: بعد از بازرسی از مهدکودکها نیز مواردی به عنوان نقص اعلام شده که در حال رفع آن هستند.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی گفت: در زمینه ایمنی و استاندارد آسانسورها نیز بیشتر مشکل مربوط به آسانسورهای قدیمی و مربوطه به ۱۵- ۲۰ سال قبل است که نمیتوانند استانداردهای جدید را به دست بیاورند.
راهکارهایی برای تسهیل کار تولیدکنندگان در حوزه استاندارد
مروی مقدم در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در زمینه برخی موازیکاریها بین استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی برای کنترل کیفیت برخی محصولات صنایع غذایی بیان کرد: در راستای تسهیل کار تولیدکنندگان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نتایج آزمایشهای کنترل کیفیت خود را برای ما و به صورت متقابل ما برای آنان ارسال میکنیم تا از این نتایج استفاده شود.
وی ادامه داد: همچنین برای تسهیل کار تولیدکنندگان اگر در سال، چهار نمونه یک محصول در آزمایشها مورد تأیید و قبولی قرارگیرد سال آینده از آن محصول تنها یک نمونه میگیریم.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی با اشاره به طه در بازار گفت: اگر در صنفی کالای غیر استاندارد مشاهده کنیم حتما برخورد کرده و ارجاع به دادگاه خواهیم داشت چرا که دوره برخوردهای ارشادی گذشته است.
مروی مقدم بیان کرد: تعداد پروانه صادره کاربرد علامت استاندارد معتبر در ابتدای دولت یازدهم ۱۴۴ مورد، ابتدای دولت دوازدهم ۲۳۷ مورد و در حال حاضر نیز ۳۶۴ مورد است.
وی با اشاره به اینکه تعداد آزمایشگاههای همکار با اداره استاندارد خراسانجنوبی در حال حاضر ۲۷ آزمایشگاه است، گفت: این آمار در ابتدای دولت یازدهم پنج مورد و در ابتدای دولت دوازدهم ۱۸ مورد بوده است.
مدیرکل استاندارد خراسانجنوبی یادآور شد: متوسط نمونهبرداری از مراکز عرضه و تولیدی(بازار) در ابتدای دولت یازدهم به طور متوسطه ۸۰۰ مورد، ابتدای دولت دوازدهم هزار و ۲۰۰ مورد و در حال حاضر شش هزار و ۳۰۵ مورد است.