شیراز- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه استان فارس در داستان نویسی جدید غنی است، گفت: آثار برادران فقیری باعث می شود فرهنگ فارس بیشتر دیده شود

به گزارش خبرنگار مهر، عباس صالحی ظهر پنجشنبه در دومین روز از سفر به استان فارس به همراه افشون، معاون زیارتی و گردشگری استنداری فارس و سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به ملاقات برادران فقیری رفت.

در این دیدار صالحی با تصریح اینکه برای رونق گردشگری ادبی و بوم گردی، ابزاری مانند آثار و نوشته های برادران فقیری که در قالب قصه ها و داستان ها روایت شده اند می تواند مورد استفاده متولیان این بخش قرار گیرد.

وی با اشاره به آثار ارزشمند این نویسندگان که عمر خویش را صرف بازگویی قصه ها، داستان ها و حکایت های مردم جنوب ایران به ویژه استان فارس کرده اند، بیان کرد: کتاب ها و نوشته های برادران فقیری چراغی پیش روی پژوهشگران فرهنگ عامه ایران است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه استان فارس به  اعتبار تنوع جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی دارای ترکیب و تنوع قومیتی و فرهنگی است، گفت: حجم حوزه فرهنگ عامه از لحاظ فرهنگ، کثرت و عمق در فارس بسیار زیاد است.

صالحی با اشاره به اینکه آثار برادران فقیری باعث می شود تا فرهنگ فارس بیشتر دیده شود، افزود: کارهایی که در حوزه فرهنگ و ادبیات دارید باعث می شود تا بیشتر فرهنگ فولکلور شناخته شود.

وی همچنین استان فارس را در داستان نویسی جدید غنی عنوان کرد و جایگاه نویسندگان ادبیات داستانی این خطه را بلند دانست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه گردشگری را باید با فرهنگ عامه مخلوط کرد، ادامه داد: یکی از جذابیت های جدید برای گردشگران قطعا شناخت و لمس فرهنگ عامه است؛ در موضوع بوم گردی، فرهنگ عامه است که برای گردشگر می تواند قابل توجه باشد.

در این دیدار ابوالقاسم فقیری هم گفت: به یقین ۱۸ مهر را فراموش نمی کنم چرا که اندیشمندانی را در برابر خود می بینم که در خواب نمی دیدم؛ شیرازی ها می گویند، شما پا بگذارید و من چشم می گذارم.

این نویسنده شیرازی ادامه داد: باشد که حضور سبز شما در شیراز موجب رونق ادبی این شهر کهن شود.

ابوالقاسم فقیری: فرصت پیدا کنم دوباره می نویسم

وی با بیان اینکه ۲۵ عنوان اثر  در ۱۰ جلد در ادبیات داستانی و ۱۵ جلد در زمینه فرهنگ مردم فارس نگاشته است، افزود: اگر فرصتی پیدا کنم که انشاالله پیدا می کنم بازهم می نویسم.

ابوالقاسم فقیری با بیان اینکه در ایران قصه نویسان نسل اول به قصه نویسان فارس معروف هستند، تصریح کرد:اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در جهت تعالی فرهنگ استان، قدم های زیادی برداشته و بر می دارند.

وی درعین حال گلایه ای هم مطرح کرد و گفت: برای دریافت درجه ونشان هنری، ۱۵ سال پیش ۲ کارتن از مدارک من را به تهران ارسال کردند که متاسفانه مدارک گم شد، ۳ سال پیش دوباره ارسال شد، که در نهایت درجه ۲ هنری برای من معین شد، من زیاده خواه نیستم الان هم گلایه می کنم که آنان فرهنگ مردم را نمی شناسند و آنانی که پرونده های درجه هنری بررسی می کنند، اهل توجه به فرهنگ فولکلور نیستند.

فقیری با نوید اینکه سه کتاب هم در حال چاپ دارد، ادامه داد: در فارس روی فرهنگ مردم بیش از سایر استان ها کار شده است.

امین فقیری هم در این دیدار از تحویل یک کتاب در سال ۸۷ به ممیزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: این اثر توسط نشر چشمه ارسال شد که از سوی وزارتخانه اعلام شد، چاپ ممنوع است.

وی با یادآوری اینکه کتاب یادشده، سیاسی نبوده ادامه داد: در دولت قبل و دولت دکتر روحانی عنوان شد که اثر فوق، چاپ ممنوع است.

امین فقیری: ۲ کتاب آماده چاپ دارم

این نویسنده صاحب ۳۳ کتاب چاپ شده، عنوان کرد: ۲ کتاب آماده چاپ دارم که یک کتاب در انتشارات نوید شیراز است و یک رمان هم در حال آماده سازی است.

امین فقیری پیشنهاد کرد که طرحی یا لایحه ای به مجلس ارائه شود که افرادی که درجه یک هنری دارند روی حکم کارگزینی بیاورند.

یادآور می شود: عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در یادروز حافظ و سفر به شهرستان مرودشت روز جمعه ۱۹ مهرماه در فارس حضور خواهد داشت.

در پایان این دیدار که در آستانه یادروز حافظ برگزار شد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدا لوحی از برادران فقیری تقدیر کرد.