به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر امروز در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه نانو مراسمی تحت عنوان «تدوین صدمین استاندارد ملی» برگزار شد.
در این مراسم سعید سرکار دبیر ستاد نانو، آزیتا خضرایی مدیر کل ارزیابی استانداردهای سازمان ملی استاندارد حضور داشتند.
صدمین استاندارد تدوین شده تحت عنوان «روش آزمون تعیین مشخصات نانو مواد» است.
در حال حاضر این استاندارد از سوی ستاد نانو برای شماره گذاری به کمیته ملی سازمان استاندارد ارسال شده است.
صدمین استاندارد ملی از سوی ستاد توسعه فناوری نانو به کمیته نانوی سازمان ملی استاندارد در خصوص «روش آزمون تعیین مشخصات نانو مواد» ارسال شد.
سعید سرکار در این مراسم با بیان اینکه تاکنون ۹۹ استاندارد دیگر در حوزه نانو به سازمان ملی استاندارد ارسال و تدوین شده است، گفت: این ماحصل هم افزایی ستاد نانو با سازمان ملی استاندارد است که با این تلاش و همکاری به صدمین استاندارد رسیده ایم.
سرکار با تأکید بر اینکه مقوله استاندارد، مقوله مهمی به شمار می رود، اظهار داشت: جنگ کشورها در تدوین استانداردها، اتفاق می افتد و کشورها سعی دارند استانداردهای خود را براساس توانمندی های خود تدوین کنند.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری نانو همواره کشورهای پیشرفته سطح تدوین استانداردهای خود را بالا برده اند و بر این اساس استانداردهای خود را به تدوین رسانده اند.
وی با تأکید بر موثر بودن استانداردها در پیشرفت کشور، خاطرنشان کرد: ما اکنون جایگاه خوبی در تدوین استانداردها داریم.
سرکار گفت: آنها موتور محرک و پیشران توسعه تکنولوژی و توسعه بازار هستند؛ همچنین استانداردها محرک توسعه فناوری هستند و تسهیل توسعه فناوری برای پیشرفت صنایع بزرگ مقوله مهمی به شمار می رود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو تصریح کرد: شایسته نیست که محصولات سنتی با کیفیت پائین و استانداردهای پائین ارائه شوند؛ استانداردها باید متناسب با قابلیت هایمان به تدوین برسند.
سرکار افزود: مصرف کنندگان باید ملزم به استفاده از محصولات با کیفیت باشند که خوشبختانه نانو به عنوان یک فناوری توانمند وارد عرصه تدوین استاندارد شده است تا محصولاتی با کیفیت و با قابلیت های چندبرابری به دست مردم برسد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: متأسفانه استانداردهای تشویقی الزامی و اجباری تدوین نشده اند زیرا این استانداردها می توانند منافع مصرف کننده را تأمین کنند که این مقوله می تواند با حمایت سازمان ملی استاندارد، ایجاد شود.
وی افزود: به این واسطه، شرکت های دانش بنیان بیشتر مورد توجه صاحبان صنایع قرار می گیرند. از این رو لازم است پیوند بین صنایع، شرکت های دانش بنیان و سازمان ملی استاندارد، مستحکم شود.
آزیتا خضرایی نیز در حاشیه جشن تدوین صدمین استاندارد ملی نانو فناوری در جمع خبرنگاران گفت: یکی از وظایف سازمان ملی استاندارد تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی و بروزرسانی آن است. به موجب قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد که از سال ۱۳۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد، تعامل، همکاری و مشارکت دستگاههای اجرایی در این حوزه بسیار جدی شده است.
این همکاری به گونهای است که تدوین استانداردهای ملی با همکاری دستگاههای اجرایی صورت می گیرد.
مدیرکل تدوین استاندارد ملی سازمان استاندارد با اشاره به همکاری سازمان استاندارد با ستاد فناوری نانو، خاطر نشان کرد: در حوزه نانوفناوری تعاملات بسیار نزدیکی در ستاد نانوفناوری داریم و با همکاری این ستاد اولویتهای استانداردسازی را تعیین کردهایم.
وی با تاکید بر شناسایی نیازهای برای تدوین استاندارد ها تاکید کرد:قطعا ارتباط و نزدیکی متخصصان با واحدهای تولیدی و دانشبنیان میتواند به ما برای شناسایی اولویتها کمک کند، لذا اولین گام ما در تدوین استانداردهای ملی تعیین این اولویتها است.
مدیرکل تدوین استاندارد ملی سازمان استاندارد گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ سال از تاسیس سازمان ملی استاندارد سپری شده و تاکنون ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد ملی تدوین شده است.
خضرایی ادامه داد: یک سوم استانداردهای تدوین شده از سال ۱۳۹۲ به بعد بوده است. این امر نشان میدهد دستگاههای اجرایی، مصرف کنندگان و تولید کنندگان و همچنین مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشگاهی با سازمان ملی استاندارد ارتباط پیدا کردهاند و ما را در تدوین استانداردها یاری کردهاند.