به گزارش خبرنگار مهر، سودابه یحیی زاده ظهر شنبه در همایش روز استاندارد ساری با اظهار اینکه باید به سمتی رویم که مسئولیت پذیری را در جامعه بیشتری کنیم گفت: استاندارد مولفه اصلی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی در دنیا مطرح است.
وی تخریب محیط زیست، شبکه های اجتماعی و غیره را ناشی از فاصله گرفتن از محصول دانست و افزود: آیا استفاده از شبکه های اجتماعی در کشور نظام مند شده است و در این زمینه نقش استاندارد پررنگ می شود.
وی ادامه داد: برای پیاده سازی نظام استاندارد چند مولفه اصلی از جمله قانون وجود دارد و در سال ۹۶ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تصویب شد و این نظام باید در سطح کشور جاری و ساری شود.
یحیی زاده بیان کرد: همه بخش ها در پیاده سازی، توسعه و تقویت نظام استاندارد نقش اساسی دارند و با پیاده سازی قانون، اثربخشی استانداردها مشهود است.
معاون سازمان ملی استاندارد یادآور شد: در سند چشم انداز توسعه در ۱۴ آیتم بر بکارگیری استاندارد تاکید کردند بنابراین مدل جهانی استاندارد در کشور در حال پیاده شدن است.
وی افزود: رقابت، بازارپذیری، ارائه خدمات به مشتری از دیگر مولفه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و این نشان می دهد که استاندارد باید در اولویت قرار گیرد.
ایجاد زیرساخت برای پیاده سازی نظام جامع استاندارد
معاون سازمان ملی استاندارد با اظهار اینکه باید از محصول محوری فاصله گیریم و به نیازمحوری توجه کنیم تصریح کرد: ایجاد زیرساخت برای پیاده سازی نظام جامع استاندارد امری ضروری است و به عنوان یکی از اعضای سازمان جهانی استاندارد باید مسیر مشارکت را در عرصه بین المللی فراهم کنیم.
وی با عنوان اینکه رتبه ایران در سازمان جهانی استاندارد (ایزو) طی ۳۰ سال گذشته ۱۰ رتبه ارتقا پیدا کرده است گفت: اکنون رتبه ۲۱ را بین ۱۶۲ کشور جهان داریم و جزو ۱۵ عضو هیئت مدیره ایزو هستیم.
یحیی زاده تدوین استانداردهای بین المللی را دیگر مولفه مهم برشمرد و گفت: ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد تاکنون در کشورتدوین شده که رتبه اول را در منطقه و رتبه سوم را در آسیا دارا هستیم.
۱۰۰ استاندارد اجباری بازنگری می شود
وی با تاکید بر بازنگری در استانداردها افزود: مبنای سال جاری تجدید نظر در استانداردها است و امسال ۱۰۰ استاندارد اجباری در کشور بازنگری می شود تا در رسال رونق تولید مشکلات فراروی حل کنیم.
وی آموزش را یکی از زیرساخت های پیاده سازی نظام جامع استاندارد بیان کرد و گفت: در کتاب های درسی مدارس اطلاعاتی را اضافه کردیم و دو واحد دانشگاهی نیز تدریس می شود.
یحیی زاده با تاکید براینکه ملکف هستیم بر مشاغل خانگی نظارت داشته باشیم گفت: برای ارائه محصولات نیز برنامه ها را ارائه می کنیم.
وی با بیان اینکه قوانین نانو در کشور تهیه و تصویب شده است آن را نتیجه تعامل با دستگاه های مختلف بیان کرد و گفت: باید با تعامل مشکلات فراروی را حل برطرف کنیم.
یحیی زاده با عنوان اینکه بحث تقلب رنج آور است از پیشنهاد ایران برای حل این مسئله خبر داد و گفت: در پی آن هستیم تا با تدوین استانداردهای مناسب این مشکل را حل کنیم.
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران نیز با عنوان اینکه باید برای استانداردهای مدنظر زندگی اطلاع رسانی داشته باشیم گفت: استاندارد نقش مهمی در تولید محتوا دارد و باید از آن بهره لازم بگیریم.
وی از تلاش های استاندارد مازندران خواستار نزدیک تر شدن به استانداردهای جهانی شد و گفت: امیدواریم با کسب استانداردهای لازمف تولید را به درجه استاندارد برسانیم.