به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با ۵۲ رأی موافق، ۱۰۹ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه علنی با الحاق یک تبصره به ماده ۲۰۶ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند.
بر اساس این طرح، پس از ابلاغ تذکر کتبی و اعلام تذکر شفاهی نماینده یا جمعی از نمایندگان، معاون امور مجلس رئیس جمهور در مورد تذکر به رئیس جمهور و یکی از معاونان وزیر در مورد تذکر به وزیر موظف است ظرف مدت یک ماه جلسه ای را با حضور نماینده تذکر دهنده و یا نماینده نمایندگان تذکردهنده و مسئولان ذیربط تشکیل و مورد تذکر را بررسی و نتیجه آن را به هیئت رئیسه، کمیسیون مربوط و نماینده تذکردهنده اعلام نمایند.
در صورتی که نماینده یا نمایندگان تذکردهنده معتقد به باقی بودن مشکل باشند، تذکر در قالب سؤال در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
گفتنی است، نمایندگان مخالفت و موافقت خود را با طرح مذکور در جلسه علنی امروز مطرح کردند و نادر قاضی پور در این باره، گفت: این طرح را جمعی از نمایندگان از فراکسیون های مختلف امضا کرده اند و طرحی نظارتی است و ما حق نظارت داریم و نباید با آن مخالفت شود.
همچنین حسن نوروزی در این باره گفت: طبق اصل ۷۶ قانون اساسی هر نماینده ای حق دارد عملکرد دولت را مورد نظارت قرار دهد و اگر ما به تذکرات نمایندگان اهمیت دهیم، اقتدار مجلس ارتقا می یابد و باید به تذکرات ما پاسخ داده شود.
همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی در این باره گفت: هدف از این طرح افزایش توان نظارتی مجلس و پاسخگو کردن دستگاه های اجرایی است و تذکرات یک نوع کمک به دولت و دستگاه های اجرایی است که توجه بیشتری به وظایف خود داشته باشند و ما باید پاسخ تذکرات خود را دریافت کنیم و در صورتی که به تذکرات ما پاسخ داده نشود، سؤال و استیضاح مطرح می شود.
در مقابل، برخی از نمایندگان با این طرح مخالفت کردند و معتقد بودند که ضرورتی به تصویب آن نیست.
غلامرضا کاتب در این باره گفت: تبدیل تذکر به سؤال برخلاف قانون است و در سال ۱۳۷۹ نیز این طرح در مجلس مطرح شد و شورای نگهبان آن را رد کرد به این دلیل که چیزی تحت عنوان تذکر در قانون اساسی وجود ندارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر سؤال و استیضاح حق نماینده است و لازم نیست که ما تذکرات نمایندگان را هم تبدیل به سؤال کنیم.
همچنین علیرضا سلیمی در این باره گفت: هدف از این طرح افزایش کارکرد نظارتی مجلس است اما ما ظرفیت های دیگری چون سؤال و استیضاح را هم در اختیار داریم و ضرورتی به این کار نیست.
وی ادامه داد: نمایندگان تذکرات شفاهی و کتبی متعددی را مطرح می کنند و به جای آنکه چنین طرحی را به تصویب برسانیم، بهتر است معاونت نظارت مجلس این تذکرات را مورد پیگیری قرار دهد.
همچنین مهرداد لاهوتی در این باره گفت: این طرح برخلاف اصل ۸۸ قانون اساسی است و مطابق با قانون اساسی تذکر، سؤال و استیضاح حق نمایندگان است و لزومی ندارد که به صورت تحمیلی تذکر را تبدیل به سؤال کنیم.
وی تأکید کرد: نمایندگان منعی برای طرح سؤال از وزرا ندارند و بر این اساس ضرورتی ندارد که تذکرات آنان تبدیل به سؤال شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در سال حدود ۴ هزار تذکر از سوی نمایندگان مجلس مطرح می شود و چگونه توقع داریم که معاونان رئیس جمهور و وزرا برای هر یک از این تذکرات جلسه ای مجزا تشکیل داده و این موضوعات را بررسی کنند.