به گزارش خبرگزاری مهر، احمد زمانی در گفتگوی رادیویی با بیان اینکه هم اکنون شاخص نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران بین ۸ تا ۸.۵ درصد است، اظهار داشت: این شاخص در کشوهای پیشرفته و برخی از کشورهای در حال توسعه بسیار بالاتر است.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی گفت: شاخص پرداخت مالیات در ترکیه ۲۶ تا ۲۷ درصد و در بعضی از کشورهای در حال توسعه ۱۵ تا ۱۶ درصد است.
وی افزود: این شاخص در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته بین ۳۸ تا ۴۰ و در برخی از همین ممالک بالاتر از ۴۰ درصد است.
زمانی اظهار داشت: نکته حائز اهمیتی که در این بین وجود دارد این است که شاخص های مزبور به طور کامل در بین کشورها قابلیت مقایسه ندارند.
وی گفت: ایران مالیات مستقیم کالا و خدمات و مالیات بر واردات را لحاظ می کند اما در برخی از کشورها و در نظامات بین الملل عوارض شهرداری ها و همینطور پرداخت های تامین اجتماعی را هم جزء مالیات در نظر می گیرند.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی افزود: اگر ایران هم بخواهد این اعداد و ارقام را اضافه کند شاخص پرداخت مالیات در کشور بالاتر از عدد هشت درصد خواهد بود.
وی اظهارداشت: حقیقت این است که در مجموع شاخص پرداخت مالیات در ایران خیلی پایین تر از کشورهای پیشرفته و بعضی از کشورهای در حال توسعه است و باید به این مهم توجه کرد.
زمانی تصریح کرد: پایین بودن شاخص پرداخت مالیات در ایران دو دلیل عمده دارد که «قابل توجه بودن حجم فرار مالیاتی، فعالیت اقتصاد زیر زمینی و غیر رسمی» و «طیف وسیع معافیت های مالیاتی به لحاظ تنوع و عمق» از جمله این موارد است.
وی ضمن اشاره به اینکه اطلاعات نظام اقتصادی و مالی کشور هنوز در حال تکمیل است، یادآور شد: این عوامل باعث شده تا شاخص نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران کمتر از سایر کشورها باشد.