یزد ـ مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: رویکرد این وزارتخانه، مهارت‌محور کردن مدارس ابتدایی است تا دانش‌آموز مهارت‌هایی را فرا بگیرد که در زندگی شخصی برای او کاربرد دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شکوهی در جمع معاونان اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با بیان اینکه آموزش و پرورش دارای دو بخش نهادی و رسمی است، اظهار داشت: در بعد نهادی انسان باید بیاموزد تا بتواند سازگاری کسب کند بنابراین این بعد عامل بقای زندگی است و در بعد رسمی، آموزش و پرورش، سازمان نظام یافته ای است که اولویت‌هایی را برای زندگی در آینده آموزش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش چهار سیاست و رویکرد اصلی را دنبال می‌کند، افزود: یکی از این رویکردها، پاسخگویی به مطالبات فرهنگیان شامل پاداش بازنشستگان، اجرای رتبه بندی معلمان و معوقات حق التدریسی‌ها و ... است و این مهم را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

شکوهی، توسعه عدالت آموزشی و پرورشی را از دیگر رویکردهای مهم وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد و افزود: برای رسیدن به این هدف، مدیریت منابع شامل منابع انسانی و منابع مالی مدنظر است.

وی، تقویت دو کانون تعلیم و تربیت شامل خانه و مدرسه را نیز رویکرد سوم وزارت آموزش و پرورش خواند و یادآور شد: تحقق این امر نیازمند همسان سازی نگرش اولیاء و اهداف آموزش و پرورش است.

شکوهی ادامه داد: توجه به نیازهای مخاطبان و ایجاد تنوع در محیط یادگیری شامل آموزش مهارت‌های بنیادین با استفاده از فناوری‌های نوین و آموزش مدرسه محوری و ارتقاء مدیریت نیز رویکرد دیگری است که وزارت آموزش و پرورش بر اساس یک برنامه‌ریزی منسجم آن را دنبال می‌کند.

مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش همچنین به تشریح سیاست‌های معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش پرداخت و بیان کرد: ایجاد دسترسی همه کودکان به تحصیل و ارائه خدمات با کیفیت آموزشی و پرورشی، مهمترین رویکرد این معاونت است.

شکوهی تصریح کرد: این اهداف با تربیت متوازن بر اساس سند تحول بنیادین و به رسمیت شناختن کودکی در دوره ابتدایی محقق می شود بر این اساس باید مدرسه را  به فضایی با نشاط و پویا برای دانش آموزان تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: مدرسه باید رابطه عمیق و تنگاتنگی با زندگی واقعی دانش آموزان برقرار کند و مهارت‌هایی را آموزش دهد که دانش آموزان بتوانند در زندگی شخصی از آن استفاده کنند و در این صورت است که دانش آموزان با عشق و علاقه در مدرسه حضور خواهند یافت.

شکوهی افزود: ارتقاء مدیریت آموزشگاهی یا همان برنامه تدبیر نیز از دیگر رویکردها و سیاست‌های آموزش و پرورش است و مدیر مدرسه باید به اهداف دوره اعتقاد داشته باشد تا بتواند برنامه‌ها را در محیط مدرسه اجرایی کند.