به تازگی توسط مسئولان کلیسای انجیلی در برلین، کتابچه راهنما برای آشنا کردن مسیحیان با سنت‌ها و اعتقادات مسلمانان و سازمان‌های اسلامی منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسئولان کلیسای انجیلی در برلین- براندنبورگ خواستار گسترش گفت‌وگو بین مذهبی میان مسیحیان و مسلمانان هستند. در این راستا، آنها به تازگی کتابچه راهنما برای آشنا کردن مسیحیان با سنت‌ها و اعتقادات مسلمانان و سازمان‌های اسلامی منتشر کرده‌اند. این کتابچه راهنما، هفته گذشته با حضور رئیس شورای مرکزی مسلمانان، اسقف اعظم برلین، کشیش ایالت برلین در گفت‌وگوی بین مذهبی و همچنین گروهی دیگر از مسئولان امور کلیسا و مساجد ارائه شد.

مارکوس دروگه، اسقف اعظم در برلین، در مراسم رونمایی ازاین کتابچه راهنما گفت: در سال‌های اخیر، ارتباط و تبادلات فکری و فرهنگی با جامعه مسلمانان بهتر و بیشتر از گذشته شده است. البته هنوز برخی از افراد نسبت به ارتباط میان مسلمانان و مسیحیان بدبین هستند و حتی نسبت به مسلمانان نگرشی خصمانه دارند.

او همچنین تاکید کرد: متاسفانه رهبرانی که در این گفت‌وگوها پیشگام هستند نیز در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل جامعه آلمان باید هر چه زودتر، نسبت به اهمیت گفت‌وگوهای بین‌مذهبی آگاه شود. از این رو، ما تصمیم گرفتیم که برای ترغیب اعضای کلیسای انجیلی به گفت‌وگوی بین‌مذهبی با مسلمانان و ارتباط بیشتر با سازمان‌های اسلامی، کتابچه‌ راهنما منتشر کنیم.

دروگه هدف از ترویج گفت‌وگوی بین مذهبی را ایجاد اعتماد میان پیروان دو دین عنوان کرد. از نگاه او، اختلافات مهم اجتماعی و سیاسی نیز در خلال گفت‌وگوهای بین‌مذهبی قابل حل است.

آیمان مازیک، رئیس شورای مسلمانان آلمان نیز در این باره گفت: در حال حاضر در وضعیت پر تنشی قرار داریم و اوضاع روز به روز وخیم‌تر می‌شود. تنها راه حل ممکن، ترویج و گسترش گفت‌وگوهای بین‌مذهبی میان پیروان ادیان مختلف است.در یک گفت‌وگوی موثر، مهم است که دو طرف بدانند، قرار نیست از اعتقادات دینی خود دست بکشند. هر دو طرف باید بتوانند بدون ترس و نگرانی،  از حقیقت و دیدگاه خود دفاع کنند.

آندریاس گوتزه، کشیش ایالت برلین در امور گفت‌وگوی بین‌مذهبی نیز تاکید کرد: ترویج گفت‌وگوی بین‌مذهبی و اعتماد به یکدیگر، به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست. اما وقت آن رسیده که به جای بحث‌کردن درباره اهمیت گفت‌وگوی بین‌مذهبی، شرایط آن را مهیا کنیم.

مسئولان کلیسای انجیلی در کتابچه راهنما که ۱۵۰ صفحه است، اطلاعات مفیدی درباره سبک زندگی مسلمانان، برنامه‌ها و نحوه کار انجمن‌ها و سازمان‌های اسلامی منتشر کرده‌اند. مسیحیان با خواندن این کتابچه می‌توانند با سنت‌های مسلمانان مانند عید فطر، عید قربان، حج، نمازخواندن در مسجد و همچنین اصول دین اسلام آشنا شوند. همچنین در بخش دیگری از این کتابچه، اطلاعات مفیدی درباره نحوه برقراری ارتباط با انجمن‌ها و سازمان‌های اسلامی وجود دارد. گفت‌وگو بین مذهبی در دهه‌های اخیر در آلمان گسترش یافته است، اما با وجود افزایش اسلام‌هراسی و حملات به مسلمانان و انجمن‌های اسلامی، به نظر می‌رسد که گروه‌های مختلف مسلمانان و مسیحیان باید برای ترویج و گسترش گفت‌وگوی بین‌مذهبی تلاش بیشتری کنند. آنها هر کدام به صورت جداگانه وظیفه دارند تا برای بهبود شرایط اجتماعی اقدام کنند.