به گزارش خبرنگار مهر، رضا معممی مقدم، مدیرکل اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه وقف دارای ابعاد مختلف و گوناگون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است گفت: وقف یکی از موضوعاتی هست که هم بخش حقوقی و فقهی دارد، هم بخش اقتصادی. ماباید به گونه ای عمل کنیم که مردم هم به وقف کردن ترغیب شوند و از وقف کردن راضی و خوشحال باشند.
وی افزود: اهمیت مساله وقف دانش وتاکید واستقبال همه در حمایت از وقف های اولویت دار نشانه جهت گیری درست ماست. اگر می خواهیم وقف در خدمت مردم قرار بگیرد باید بهتر به آنها خدمات رسانی کنیم. به عبارتی مردم حلاوت خدمات وقف را بچشند. سازمان اوقاف و امور خیریه به خاطر وجههای که دارد باید مقدم بر همه سازمانهای دیگر به یاری مردم سیل زده وگرفتار بلاهای طبیعی بشتابد. کارکرد وقف، اجرای درست نیت واقف و امداد به بهره مندان و موقوف علیهم است یعنی بهره مند نمودن هر کسی که واقف مشخص کرده است. عواید موقوفات حتماً در همین زمانها که مردم در عسر و حرج هستند ما باید بیشتر کمکحال مردم باشیم.
مدیر اجتماعی سازمان اوقاف وامور خیریه ادامه داد: بحث امور خیریه را که تاکنون مغفول مانده بود انشالله با راه اندازی مرکز امور خیریه که ریاست محقق کردند منسجمتر و با تبلیغ و ترویج بهتری با همراهی مردم و خیرین پیگیری میکنیم.باید به جریان خیریه که در کنار وقف مطرح بوده خیلی جدیتر بپردازیم و مردم را درگیر آن کنیم. در طرح افق که در بقاع متبرکه اجرا میشود مقرر شده است که مسائل اجتماعی را مقدم بر مسائل فرهنگی ببینیم و از منظر اجتماعی وارد مسائل فرهنگی شویم. به نظر این طرح تأثیرات خوبی داشته است و کارکرد اجتماعی بقاع تقویت شده است. ما در انقلاب اسلامی باید بهصورت جدی به مسائل اجتماعی رسیدگی و از بستر اجتماعیِ بقعهها به فعالیتهای فرهنگی بپردازیم. مثلا در عید غدیر امسال بیش از ۳۰۰ زندانی جرایم غیر عمد از محل اعتبارات مرتبط و مشارکت خیرین آزاد شدند لذا لزوم شناسایی خانوادههای زندانیان غیر عمد و جرائم نقدی در اطراف بقاع متبرکه خوب است که این زندانیان با محوریت بقاع متبرکه آزاد شوند و آن را دنبال میکنیم.
معممی مقدم افزود: از رسانه ها و اصحاب قلم در آستانه دهه وقف استدعا دارم تأکید برلزوم پیوست رسانهای به طرحهای سازمان اوقاف و امور خیریه را مطالبه نمایند و ما به این مهم توجه خواهیم داشت. از رسانه ها انتظار داریم خیرین را به سمت وقفهای نوین و در راستای شکوفایی علم و فرهنگ تشویق کنند. سهم وقف در بهداشت و درمان وآموزش باید ارتقا یابد.سازمان اوقاف در نظر دارد با کمک اهالی رسانه و تریبون داران آثار مثبت و سازنده وقف را به مردم نشان دهند و هر چه بیشتر در زمینه فرهنگی نقش ایفا کنند.
وی اضافه کرد: توجه به مسئولیت سنگین این سازمان در اداره بیش ازحدود یک میلیون و سیصد هزار رقبه ، ۷۰ هزار مسجد وحدود ۳۰۰ هزار موقوفه و بیش از ۸۰۰۰ بقعه متبرکه و دیدم رییس قبلی اوقاف گفته بود ۱۴۰۰ موقوفه درمانی و ۱۳۳ بیمارستان موقوفه و ۲۵ هزار هکتار از املاک موقوفه که در اختیار دستگاهها و سازمانهاست نظارت و هدایت میلیونی بهره مندان از وقف در ۷ سرفصل نیانت مساجد، عزاداری ، اجتماعی،خیریه ، بقاع ، مدارس دینی و عتبات و امور قرآنی۴۰۰۰ اتاق بعنوان مهمانسرا و.... نیاز این سازمان به همراهی علما و اندیشمندان و اقشار تاثیر گذار برای تحقق اهداف وقف نیاز مبرم داریم. لازم است اعتماد عمومی را بیش از گذشته جلب کنیم تا واقفان ونیکوکاران، موقوفات خود را با اعتماد کامل به سازمان اوقاف بسپارند. امامزادگان پرچمهای ولایت هستند باید به آنها بیش ازپیش نیز توجه کنیم. هیئتامنای بقاع متبرکه مأموریت دارند که در زمینه آسیبهای اجتماعی منطقه خود بررسیهای لازم را داشته باشند و فضایی به وجود بیاورند که در راستای رفع آسیبهای اجتماعی مفید فایده باشد. مردم نیز باید این نعمتها و آثار وقف را در جامعه ببینند و بعد اجتماعی موقوفات یکی از ابعاد اصلی سنت حسنه وقف است.
معممی مقدم در پایان تاکید کرد: بیش از ۱۲۰۰۰ مدرسه وقفی در کشور وجود دارد که سازمان اوقاف باید هم جهت با نیات واقفین و با تعامل با وزارت آموزش و پرورش به آنها نظارت داشته باشد. ما با ظرفیتی که داریم می توانیم سازمان مدارس وقفی را راه اندازی کنیم. بقاع متبرکه فراوانی در کشور وجود دارند که میتوانند در این زمینه خدمات اجتماعی ورود پیدا کنند به همین دلیل در سال جاری هیئتامنای ۱۱۰ بقعه مأموریت یافتند که در زمینه آسیبهای اجتماعی منطقه خود بررسیهای لازم را داشته باشند و فضایی به وجود بیاورند که در راستای رفع آسیبهای اجتماعی مفید فایده باشدو الان راه اندازی مراکز اجتماعی و فرهنگی و قرآنی از ۲۰۰ عدد گذشته است