به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا حسینی ظهر چهارشنبه در جمع مرغداران و دامپزشکان شرق استان سمنان به میزبانی جهاد کشاورزی شاهرود ضمن بیان اینکه صادرات محصولات دامی استان ۱۰ میلیون دلار ارزآوری داشت، ابراز داشت: پشم کرک محصول خاص استان سمنان است که به کشورهای اروپایی صادر میشود و همچنین در سایر تولیدات و انواع و اقسام فراوردههای دامی به آسیای میانه و اروپا فرستادهشده است.
وی ضمن بیان اینکه سمنان قطب تولید داروهای دامی کشور است، افزود: در حوزه تولیدی اتفاقات خوبی در استان سمنان رخداده است که یکی از نمونههای شاخص آن تولید ۱۶۰ قلم انواع داروهای دامی در استان میتوان اشاره کرد که بهصورت سراسری به سایر استانها فرستاده میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بابیان اینکه کاهش تصدیگری و سپردن امور به بخش خصوصی و کوچکسازی دولت در بدنه دامپزشکی استان صورت گرفته است، ابراز داشت: در سطح استان ۵۰ نفر در بخش دولتی و ۶۰۰ نفر نیز بهصورت بخش خصوصی با دامپزشکی همکاریهای لازم رادارند که این چهار برابر شدن ظرفیت باعث برآیند مثبت و ۲۴ ساعته بودن خدمات شده است.
حسینی در ادامه تصریح کرد: ۵۶۰ روستا در سطح استان سمنان وجود دارد که باید سالانه دو الی سه مرحله سرکشی شوند، شاید درگذشته این امکان فراهم نبود اما اکنون با برونسپاری و واگذاری امور به بخش خصوصی خدمات دامپزشکی بهکل استان معطوف میشود.
وی افزود: در سطح استان سمنان ۳۶ مرکز درمانی دامپزشکی شامل درمانگاه، مرکز مایهکوبی، مرکز تأمین واکسن، ۲۴ واحد داروخانه، شش آزمایشگاه و ۱۳ شرکت پخش دارویی وجود دارد که این خدمات کل مجموعه استان را تحت پوشش خود دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بابیان اینکه سه محور مبارزه با بیماریهای دامی، مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام و پایش و نظارت فراوردههای خام دامی برای دامپزشکی تعریفشده است، تصریح کرد: دامپزشکی از جمله دستگاههای سلامتمحور محسوب میشود لذا هر آنچه این محور توسعه در حوزه سلامت و امنیت غذایی پایدار نباشد خودبهخود جامعه نیز به مخاطره خواهد افتاد و توسعهای نیز رخ نمیدهد.