بوشهر- مدیرکل امور عشایر استان بوشهر گفت: عشایر استان بوشهر سالانه ۸۰ هزار تن انواع و اقسام محصولات زراعی، باغی، سبزی و صیفی‌جات تولید می‌کنند.

عبدالمحمد امینی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: عشایر استان بوشهر ۱۱ هزار هکتار زمین زراعی کشاورزی دیم و آبی دارند و سالانه ۳۰ هزار مترمربع صنایع‌دستی در استان تولید می‌کنند.

وی تصریح کرد: معیشت عشایر در استان بوشهر وابسته به دام و دامداری، کشاورزی و صنایع‌دستی است که در زمان حاضر تعداد ۴۵۰ هزار رأس واحد دامی در اختیار عشایر است.

امینی زاده بیان کرد: عشایر استان بوشهر سالانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۱۴ هزار تن شیر و محصولات دامی تولید می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر استان بوشهر گفت: امسال ۱۴ میلیارد ریال تسهیلات خشک‌سالی با سود چهار درصد و ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات صندوق توسعه ملی با سود ۹ تا ۱۰ درصد به استان بوشهر اختصاص و توزیع‌شده است.

وی اظهار داشت: زندگی عشایر وابسته به بارندگی‌هاست درصورتی‌که بارش‌ها مناسب باشد مشکلی در بخش تأمین آب و علوفه برای دام‌های خود ندارند اما در سال‌های کم‌بارشی با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند.

امینی زاده بیان کرد: سیار برای شهرستان‌های ایل‌نشین شامل گناوه، بوشهر، دیلم، دشتستان، دشتی، تنگستان، دیر و جم در زمان حاضر ۱۰ تانکر آب‌رسانی پیش‌بینی‌شده است.

مدیرکل امور عشایر استان بوشهر گفت: ۵۲۷ مخزن پلی‌اتیلن پنج هزار مترمکعبی، ۴۰۰ مورد آب‌انبار و یک سری مخزن‌های هزار و ۲ هزار مترمکعبی برای تأمین آب موردنیاز عشایر استان نیز پیش‌بینی‌شده است.

وی تصریح کرد: یک اتحادیه عشایری با هشت شرکت تعاونی وابسته در استان برای تأمین علوفه موردنیاز عشایر استان بوشهر نیز فعال است.

امینی‌زاده افزود: هر سال کنسانتره، جو، کاه و سایر علوفه موردنیاز دام عشایر را از راه پرداخت تسهیلات خشک‌سالی و صندوق توسعه ملی به عشایر تأمین می‌کند.

وی گفت: تلاش شده با راه‌اندازی اکیپ‌های سیار بهداشتی و روستایی نیازهای اولیه بهداشتی جامعه عشایری استان برطرف شود و در صورت نیاز می‌توانند به خانه‌ها و مراکز بهداشتی روستایی مراجعه کنند.

سرقت دام بیشترین مشکل عشایر استان بوشهر

مدیرکل امور عشایر استان بوشهر با بیان اینکه بیشترین مشکل عشایر استان بوشهر در خصوص سرقت دام آن‌هاست افزود: جامعه عشایری استان مشکل امنیتی ندارند، هرچند نیروهای نظامی و انتظامی امنیت عشایر را تأمین می‌کنند اما جامعه عشایری با داشتن سلاح مجوز دار می‌توانند از خود در مقابل سارقان دفاع کنند.

امینی زاده بیان کرد: در زمان حاضر هزار و ۲۰۰ دانش‌آموز عشایری در مقطع ابتدایی در قالب ۸۳ مدرسه و ۱۰۰ معلم در استان مشغول به تحصیل هستند.

وی بیان کرد: این دانش‌آموزان زیر نظر نمایندگی آموزش‌وپرورش عشایری فراشبند به آموزش مشغول هستند و بعد از پایان دوره ابتدایی برای ادامه تحصیل باید در مدرسه‌های استان فارس و بوشهر مشغول به تحصیل شوند.

امینی‌زاده با بیان اینکه از این تعداد مدرسه ۱۳ مدرسه ۲ کلاسه، ۱۰ مدرسه کانتینری و مابقی در چادرهای عشایری برپا می‌شوند گفت: با توجه به اینکه عشایر در فصل پاییز و زمستان به استان بوشهر کوچ می‌کنند تأمین نیازهای گرمایشی برای کلاس‌های درس و بسته‌های آموزشی برای دانش آموزان عشایری ضروری است.

مدیرکل امور عشایر استان بوشهر گفت: نبود ابنیه فنی لازم در محورهای ارتباطی مربوط به عشایر این استان باعث بسته شدن راه‌ها در فصل زمستان می‌شود.

وی تصریح کرد: بیشتر راه‌های ارتباطی مربوط به عشایر ابنیه‌های کافی و لازم از جمله پل، آب‌نما، دیوار حائل و موارد دیگر را ندارند به همین دلیل در فصل زمستان با هر بارندگی این محورهای ارتباطی بسته می‌شود.

مدیرکل امور عشایر استان بوشهر خاطرنشان کرد: ۶۵ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی، ملی، و ارزش‌افزوده مصوب شده است که برای اجرای پروژه‌های عمرانی از جمله احداث راه‌ها، انتقال آب، راه‌گشایی، احداث ابنیه فنی، حفر و تجهیز چاه‌های آب آشامیدنی، برق‌رسانی، آب‌انبار و تأمین نیازهای بهداشتی هزینه می‌شود.