سرهنگ علی صابرماهانی رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز سفر راهیان نور درباره اهدافی که این سفرها دنبال می کند، گفت: اساس تشکیل اردوهای راهیان نور در اهدافی است که به دنبال دارد و گرنه چرا ما باید یک جمعیت ۵۰۰ هزار نفری از دانش آموزان را هر سال اردوکشی کنیم و با این اعتبارات کم و مشکلات و وضعیت جاده ها و... بچه ها را به این سفر معنوی ببریم.
وی ادامه داد: ما به دنبال یک کار تربیتی و فرهنگی هستیم و اردوی راهیان نور کار مشترکی با آموزش و پرورش است که از آن سو نیز هدف تربیتی و فرهنگی برای آن لحاظ شده است. اما هر کار تربیتی یک بخش قبل از انجام (سفر) دارد، یک بخش حین انجام آن فعالیت و بخشی هم مربوط به بعد از آن فعالیت فرهنگی است که توسط مسئولان بسیج و مربیان پرورشی دنبال می شود.
صابرماهانی با اشاره به اینکه بسیاری از اهداف تربیتی محقق شده را می توان از روی دلنوشته های دانش آموزان که بعد از سفر می نویسند، کشف کرد، افزود: خیلی از بچه ها در دلنوشته هایشان یا به صورت شفاهی می گویند هیچ چیز مانند راهیان نور ما را عوض نکرده است. ما حتی یک جشنواره برای کسانی که به این سفر می روند هر سال تدارک می بینیم و دلنوشته ها را هم می توان آنجا خواند.
رئیس سازمان بسیج دانش آموزی ادامه داد: موضوع این است که آنجا که کار کیفی می کنیم نتیجه بسیار بهتری می گیریم. مثلا وقتی یک راوی خوب برای اردو می گذاریم یا روحانی خوبی همراه کاروان می رود نتیجه ها بسیار درخشان است. اینکه بچه ها از قبل با یک معرفتی راهی اردو شوند، تاثیرش بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه اگر می خواهیم این حرکت ادامه پیدا کند باید همه به کمک آموزش و پرورش بیایند، گفت: باید کمک های فرهنگی دیگران هم به میدان بیاید و همه دست به دست هم بدهیم تا نتیجه بهتری بگیریم. ما معتقد هستیم باید از کودکی معرفت شناسی در این زمینه را آغاز کرد و برای همین بچه های ابتدایی را به گلزار شهدا می بریم یا به باغ موزه دفاع مقدس می بریم و تشویق می کنیم. ما شاهد هستیم هر ساله بسیاری از خانواده ها با خودروی شخصی به این سفر می روند و آن هم به اصرار فرزندانشان. این یعنی نتیجه یک کار فرهنگی خوب.