به گزارش خبرنگار مهر،علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از دیدار و گفتگو با فیدل اشپیل ، قائم مقام وزیر امور خارجه دانمارک در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر این که آیا در مذاکرات روز چهارشنبه وی با خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، نقطه نظرات خاص و جدیدی از سوی ایران ارائه خواهد شد گفت: آن چه ما از نقطه نظرات آنها ( 1+5) میفهمیم تاکید آنها بر عدم انحراف به سمت سلاح هسته ای است که در این صورت این موضوع قابل حل و گفتگوست؛ اما اگر موضوع دیگری پشت این مساله باشد، بحث دیگری است.
لاریجانی گفت : من به آقای سولانا تاکید کردهام که اگر ایده ای درخصوص عدم انحراف از مسیر صلحآمیز دارید، میتوانید مطرح کنید و ما ایده آنها را میشنویم.
وی با تاکید بر این که ایران همواره از مذاکره استقبال کرده است افزود : شرایط جدید، ابتکارات جدید میطلبد؛ البته باید صورت مساله روشن باشد.
دبیر شورای امنیت ملی در پاسخ به این سوال که واکنش ایران به اصرار 1+5 بر تعلیق غنی سازی اورانیوم چه خواهد بود گفت : زمانی و در شرایطی خاص بحث تعلیق مطرح شد؛ اما امروز شرایط تغییر کرده است، پس از آن مرحله کشورهای1+5 در جایگاه خود قرار گرفتند و ما نیز در جایگاه خودمان، معتقدم در چارچوبهای گذشته صحبت کردن، چیزی را تغییر نمیدهد.
وی ادامه داد : اگر خواستههای دو طرف به درستی تعریف شود، میتوان راهحلی برای مساله پیدا کرد و اگر حسن نیت نشان داده شود، میتوان این مساله را حل کرد.
لاریجانی گفت: موضوع "تعلیق" و"عدم تعلیق"، برای دو طرف معادل یکدیگر نیستند .
وی بار دیگر گفت : اگر مذاکرات جدی باشد و نه یک بازی دیپلماتیک، حتما از گفتگو و مذاکره استقبال میکنیم.
دبیر شورای امنیت ملی محور گفتگوهایش را با قائم مقام وزیر خارجه دانمارک مباحث منطقه ای دوجانبه و بینالمللی خواند .
فیدل اشپیل قائم مقام وزیر خارجه دانمارک نیز در جمع خبرنگاران با سازنده خواندن این مذاکرات اظهار داشت: درباره عملی شدن مرحله به مرحله آن چه که در مذاکرات دو جانبه با مقامات ایرانی داشتیم، صحبت کردیم.
وی مذاکرات آتی لاریجانی و سولانا را از دیگر محور های نشست امشب برشمرد .
اشپیل در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدامات دانمارک در قبال جریحه دار شدن افکار عمومی ایران نسبت به آن چه در مطبوعات دانمارک در توهین به مقدساتشان صورت گرفته است ، گفت: ما در مسیر بهتر شدن روابطمان با ایران و برطرف کردن سوءظنها هستیم.
وی ادامه داد: ما روابط خوبی در سطوح سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با یکدیگر داریم و امیدواریم در آینده این روابط گسترش یابد.