به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد یزدانی، بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه بزرگداشت هفته بیمه سلامت که با حضور ریاست امور اداری اداره کل بیمه سلامت، فرماندار کاشمر، جمعی از پزشکان و مدیران شبکه بهداشت و درمان شهرستانهای بردسکن و خلیل آباد در دفتر نظام پزشکی کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه طرح بیمه سلامت اقدام بسیار خوب و بزرگی بود و در پی آن خدمات بسیاری ارائه شد، اما برخی مسائل که در این طرح رخ داد، تندروی و زیادهروی بود؛ اگر در ابتدای شروع طرح جلوی این تندرویها گرفته میشد، برخی از اتفاقات بعدی رخ نمیداد.
وی با بیان اینکه کاشمر به عنوان قطب درمانی معرفی شده و بخش مهمی از خدمات را به شهرها و روستاهای مجاور که در چارچوب جمعیتی شهرستان هم نیستند ارائه میدهد، افزود: متأسفانه برای ارائه خدمات، سقف بیمه تعیین شده است که بدون شک تبعاتی را در سطح شهرستان ایجاد میکند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کاشمر تصریح کرد: هرچند باید به بیماران خدماتدهی داشته باشیم ولی به خاطر تکمیل شدن سقف بیمه، مجبور میشویم بیماران را به مشهد بفرستیم.
یزدانی ادامه داد: در سال جدید تعرفههای بخش دولتی، ۱۰ درصد افزایش یافته ولی هزینهها در بخش غذا، تجهیزات پزشکی و تعمیرات و ... چندین برابر شده است.
وی مطالبات بخش بهداشت و درمان شهرستان کاشمر از بیمه سلامت را تا شهریورماه، ۱۷ میلیارد تومان اعلام نمود و ادامه داد: این بدهی در صورتی است که کارانه پزشکان از حدود ۱۵ ماه قبل عقب مانده است.
در این جلسه، رئیس امور اداری اداره کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی گفت: ۵۸ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
اسدالله ابراهیمی افزود: در شهرستانهای کاشمر ۶۰ درصد، خلیلآباد ۷۶ درصد و بردسکن ۷۰ درصد افراد، تحت پوشش بیمه هستند.
وی اضافه کرد: سازمان بیمه سلامت طی دو سال اخیر با منابع پایدارتری که جذب شد، بسیاری از مطالبات را با سرعت بیشتری پرداخت نمود و امیدواریم با الکترونیکی کردن اسناد و کمک گرفتن از کارشناسان اقدامات موثرتری را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه چارهای جز استفاده از خدمات الکترونیک نداریم، اظهار کرد: باید با مؤسساتی که خطا میکنند، برخورد جدیتری صورت گیرد و با کسانی که فعالیت خوبی دارند، تعامل بیشتری داشته باشیم.
رئیس اداره بیمه سلامت شهرستان کاشمر نیز در این جلسه ابراز کرد: تا سال گذشته، ۵ صندوق بیمه شامل صندوق کارمندی، سایر اقشار، ایرانیان، سلامت همگانی و روستائیان فعال بوده و از ابتدای امسال هم مددجویان کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند.
محسن علیزاده اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار دفاتر پیشخوان کاشمر، برای ۲۲۰۰ نفر از مددجویان کمیته امداد، دفترچه بیمه صادر شده است.
وی عنوان کرد: طی یک سال در کاشمر بالغبر ۶۰۰ هزار بار مراجعه به ۱۰۵ مؤسسه داریم که در طول این یک سال بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان برای خدمات بیمهای که در شهرستان انجام میشود، هزینه کردهایم.
فرماندار کاشمر نیز در این جلسه گفت: طرح جامع سلامت و پوشش بیمهای در کشور از افتخارات دولت تدبیر و امید است.
مسلم ساقی افزود: برخی از نواقص از طریق حوزه قانونگذاری باید پیگیری شود و برخی در سطح ملی قابل طرح است که باید مسئولان شهرستانها آنها را انعکاس دهند.
وی یکی از افتخارات دولت را اجرای طرح تحول سلامت دانسته و گفت: به رغم اینکه طرح تحول سلامت یک رویکرد انسانی بود اما برای مزایای آن تبلیغی صورت نگرفت.
ساقی همچنین تصریح کرد: بیمهها زمانی پایدار میمانند که خود را از زیر چتر دولت خارج کنند؛ صنعت بیمه در کشور مغفول مانده و باید بهعنوان بنگاه اقتصادی و بدون منابع دولتی فعالیت کنند.