قزوین- رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین گفت: قاچاق کالا، قدیمی بودن قوانین دست و پاگیر، بوروکراسی اداری و اصرار بر روش های اشتباه گذشته مهمترین چالش تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بخشنده در آیین تجلیل از واحدهای نمونه استاندارد استان قزوین که ظهر یکشنبه با حضور نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد، هدایت الله جمالی پور استاندار، مدیران دستگاه های اجرایی، صارمی مدیرکل استاندارد استان، مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد اظهارداشت: ایران اسلامی در حوزه استاندارد سابقه خوبی دارد و پیشرو در امور بوده است.

وی بیان کرد: با تشدید تحریم ها باید اذعان کرد امروز تولید کننده با چالش های متعددی روبروست که باید برای رفع آن همت کرد تا تولید رونق بگیرد.

بخشنده تصریح کرد: قانون استاندارد در ۲۷ سال قبل تدوین شده و در این سه دهه شاهد رشد و شکوفایی و تغییرات زیادی در عرصه های مختلف بوده ایم که به نظر می رسد قانون جوابگوی نیازها نیست و باید بازنگری شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین یادآورشد: در مقایسه با برخی کشورها در صنعت ۱۰۰ سال عقب هستیم و تدوین های استاندارها قدیمی است. و باید به روز شود.

بخشنده افزود: ادارات استاندارد در کشور گسترده شده ولی قوانین دست و پاگیر هم زیاد شده و دست تولید کننده را بسته است.

رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین اظهارداشت: ماموریت اصلی اداره استاندارد باید به بخش خصوصی متعهد و قابل اعتماد واگذار شود. تا کارها تسهیل و تسریع شود.

وی بیان کرد: در  کشور ژاپن فقط یک نفر از بخش خصوصی بر بخش دارو نظارت می کند اما در کشور ما این نظارت با پیچیدگی خاصی دنبال می شود و خیل ها را درگیر کرده اند که هزینه ها را بالا می برد.

بخشنده گفت: ‌استاندارد اجباری امروز دیگر مفهومی در تولید ندارد و اصلا یک نشان نمی تواند جوابگوی نیازهای عصر کنونی باشد بلکه لازم است در کشور استانداردهای طلایی، نقره ای و حتی آبی داشته باشیم تا به نیازها پاسخ دهیم.

این صادرکننده برتر کشور یادآورشد: امروز در بازارهای جهانی در صادرات از ما «بی آر سی» می خواهند لذا باید کاری کنیم تا گواهی استاندارد ما در جهان معتبر باشد، البته اقدامات ارزشمندی در این عرصه صورت گرفته ولی کارهای زیادی هم مانده است.

وی افزود: امیدواریم با حمایت مسئولان و کاهش بوروکراسی اداری، مشکلات کمتری در صادرات مواجه باشیم.

قاچاق کالا ویرانگر است

بخشنده با بیان پیامدهای ویرانگر قاچاق بر تولید هم اظهارداشت: کالای قاچاق همه تلاش استاندارد را هدر می دهد و وجود بیش از ۱۲ میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور ویرانگر است و باید برای آن فکری کرد.

وی بیان کرد: از مسئولان کشوری درخواست می کنیم اجازه دهند در معرفی کالای قاچاق بخش خصوصی مشارکت و همکاری کند تا این پدیده ریشه کن شود.

بخشنده افزود: ضعف دیگر این است که سازمان استاندارد همه تولیدکننده و صنعتگران را با یک نگاه می بیند و با یک روش با آنها برخورد می کند در حالی که جایگاه یک تولید کننده و صادرکننده شاخص و پیش کسوت باید با افراد تازه کار فرق کند.

رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین یادآور شد: انتظار داریم سخت گیری ها، بگیر و ببندها و موانع در مسیر تولید را کمتر کنید زیرا مدیری که به دادگاه برود انگیزه اش در تولید کاهش خواهد یافت و اشتغال و. تولید آسیب جدی خواهد دید.

در ادامه از ۱۰ واحد صنعتی برتر در عرصه استاندارد و خبرگزاری مهر استان قزوین به دلیل فعالیت شاخص در استاندارد تجلیل شد.