به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قزوین، آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران، با حضور نمایندگان سازمان ملل متحد، سفرای کشورهایی از پنج قاره جهان، جمالی نژاد رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران در برج میلاد برگزار شد.
در این همایش شهرداری قزوین موفق شد در بخش تامین منابع، سرمایه گذاری، کارآفرینی، اشتغال و اقتصاد شهری با طرح مشارکتی احیای بناهای رها شده و فضاهای خالی در خیابان امام خمینی شهر قزوین که توسط سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین طراحی شده بود، شایسته تقدیر شناخته شود که در این بخش، از شهرداری شهرهای تهران و مسکوی روسیه نیز همراه شهرداری قزوین، تقدیر شد.
در این مراسم ابتدا پیام دبیرکل سازمان ملل متحد توسط «محمت آکدوغان» نماینده برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران، در چهارمین دوره جهانی خشت طلایی تهران پیام «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد قرائت شد.
شعار امسال جایزه جهانی خشت طلایی تهران ایجاد شهرهای هوشمند، تاب آور زیستپذیر برای همه تعیین شده بود و روز جهانی شهرها در سال ۲۰۱۳ بر اساس پیشنهاد کمیته اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان ملل به منظور همکاری بیشتر شهرهای مختلف جهان برای تقویت زیرساختهای شهری حکمرانی محلی و مدیریت شهری و سایر زمینههای حیاتی برای مقابله با عواقب تغییرات شهرنشینی در جوامع مختلف انتخاب شده است.
خواهرخواندگی شهرها زمینهای برای دیپلماسی شهری است
سید عباس موسوی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در این مراسم اظهارداشت: یکی از شناخته شده ترین ارتباطات در زمینه دیپلماسی قراردادهای خواهرخواندگی است که قدمتی به اندازه یک قرن دارد و امروز بیش از ۲۵۰۰ قرارداد خواهرخواندگی بین شهرهای مختلف جهان منعقد شده تا زمینهای برای دیپلماسی شهری فراهم شود.
وی با اشاره به قراردادهای خواهرخواندگی میان شهرهای ایران و دیگر شهرها گفت: بیش از ۱۴۰ قرارداد خواهرخواندگی بین شهرهای ایران و دیگر شهرها امضا شده که غیر از ۲ مورد آن، بقیه مربوط به دوران پس از انقلاب است که نشان می دهد اهتمام جمهوری اسلامی به دیپلماسی عمومی و شهری با دیگر ملتها برای برقراری روابط رسمی جدی است و با ذات و ماهیت انقلاب هم خوانی دارد.
موسوی تصریح کرد: هدف اصلی انقلاب انتقال پیام صلح و دوستی و گفتمانسازی است و دیپلماسی شهری و ارتباط با شهرهای دیگر میتواند ساز و کار مناسبی برای انتقال پیام صلح و آزادگی مردم ایران به جهان باشد و جایزه خشت طلایی تهران یکی از نمونههای این دیپلماسی است که میتواند در تقویت صلح و دوستی با دیگر ملتها نقش ویژهای ایفا کند.
خشت طلایی فرصتی برای افزایش کیفیت زندگی شهری است
پیروز حناچی، شهردار تهران هم در این مراسم اظهارداشت تا دهه ٣٠ در ایران تنها یک کلان شهر داشتیم و امروز با ١۵ کلان شهر یا شهرهایی در آستانه کلانشهر شدن هستند مواجهیم.
حناچی گفت: در دهه ٣٠ نسبت جمعیت شهری ۳۰ و جمعیت روستایی ۷۰ درصد بود و براساس آخرین سرشماریهای رسمی، امروز این نسبت کاملا برعکس شده و این اتفاق با آهنگی کندتر در جهان نیز در حال رخ دادن است.
جمالی نژاد، رییس سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور هم گفت: امروز حال شهرهای ما خوب نیست و به طبیبان شهری نیازمندیم تا مشکلات را حل کنند.
وی بیان کرد: در یک دورهای معماری کشورمان زبانزد بود، اما در شرایط کنونی کمتر به این مسائل فکر میکنیم و همه جوانب را در نظر می گیریم زیرا یک زمان موضوع شهر اخلاق، شهر تاب آور، شهر زیست پذیرمطرح بود اما همه این مسائل و توجه به آنها نسخه شفابخشی برای شهرها نبوده و نیست به همین دلیل با وجود این همه پروژه، پل و طرح عمرانی هنوز هم حال شهرهایمان خوب نیست چون یادمان رفته که شهر موجود زنده است و هم روح و هم کالبد دارد و اگر همه جوانب آن را در نظر نگیریم نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم.
از دیپلماسی شهری برای مقابله با تحریم های ظالمانه علیه ایران استفاده شود
در ادامه محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: دیپلماسی شهری یکی از شیوه های دیپلماسی عمومی است و اصولا سیاست خارجی ما از دو طریق مسائل را دنبال می کند که یکی دیپلماسی کلاسیک از طریق دیپلمات ها و دیپلماسی عمومی که متعلق به منافع عمومی مردم کشورهاست که از وزارت امور خارجه درخواست می کنیم از دیپلماسی شهری برای گرفتن حق ایران در برابر تحریم های ظالمانه استفاده کند.
وی افزود: در ابعاد مختلف دیپلماسی عمومی می توان دیپلماسی رسانه ای، مدنی و شهری را از متعارف ترین موارد مطرح کرد که دیپلماسی رسانه ای استفاده از افکار عمومی و رسانه های داخلی و خارجی است که تاثیر زیادی در جوامع مختلف دارند که امروز با ورود پرقدرت فضای مجازی تاثیر دیپلماسی رسانه ای بیشترشده است.
غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران هم اظهارداشت: جایزه خشت طلا با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، توسعه دامنه ارتباطات و تعامل بینالمللی و بهبود توانمندیها در زمینه گسترش زیرساختهای شهری و نیز معرفی و بهرهبرداری مطلوب از تجارب اجرای پروژههای برتر شهرهای کشورمان و سایر شهرهای جهان، اهدا میشود.
محمدی تصریح کرد: در برگزاری این رویداد نهادهایی چون برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد، انجمن کلان شهرهای مهم جهان، انجمن طراحان و برنامهریزان شهری و منطقهای و سازمان مجمع شهرداران آسیایی همکاری کرده اند.
در این رویداد جهانی، ۱۹۷ پروژه و تجربه شهری از داخل کشور و ۳۲۲ پروژه و تجربه از ۲۰۷ شهر از تمامی قاره های جهان مشارکت داشتند که اکثر آن ها در حوزه معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی و بازآفرینی و کارآفرینی شهری انتخاب شدند.