حداد عادل با بیان اینکه انرژی هسته ای برای ما فقط یک مسئله سیاسی نیست، بلکه سکوی پرتاب به سوی علم است، گفت: "علم هسته ای برای ایران مانند معبری است که معمای چگونگی تبدیل ایران به سطح یک کشور پیشرفته علمی را پاسخ می دهد. تبدیل ایران به یک کشور پیشرفته علمی ظرف 50 سال آینده آرزوی مقام معظم رهبری است."

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز در مراسم گردهمایی فارغ التحصیلان رشته فیزیک هسته ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: "عطش و اشتیاق رفتن به خارج در میان فارغ التحصیلان پلی تکنیک کمتر است و این رفتن به خارج در این دانشگاه به مد تبدیل نشده، ژست به حساب نمی آید و به عنوان حیثیت شناخته نشده است که این امر جای خوشبختی و تشکر دارد."

وی با ابراز اینکه احساس خوشایندی از رشد علوم در کشور دارم، گفت : فیزیک به عنوان یک علم حتی در دهه 40 نیز در ایران بسیار مهجور بود و اگر از یک دانشجوی فیزیک پرسیده می شد که چه شغلی را می خواهد پیشه کند، معلم شدن در دبیرستان به ذهنش متبادر می شد. صنعت و فعالیت گسترده ای که فارغ التحصیل رشته فیزیک بخواهد برای خود متصور شود، وجود نداشت. چشم انداز و آینده محدود و ناامید کننده بود. حال وقتی که وضع کشور با آن روزها مقایسه می شود، قابل لمس است که وضع علم در کشور بهتر شده است. اکنون علم و عمل در هم تنیده شده، پیچیده و گسترده شده است.

حداد عادل با طرح این مسئله که برای رساندن ایران به سطح یک کشور پیشرفته علمی چه باید کرد، گفت: اگر بخواهیم از جنبه های منفی و نا امید کننده صحبت کنیم بسیار می توانیم بگوییم. به هر حال هر کشوری از یک نقطه شروع کرده است، معجزه نشده و پیشرفت علمی آنها هم از آسمان برایشان به ارمغان نیامده است. نظری که برخی در مدیریت کلان علمی دارند این است که اگر یک رشته جدی گرفته شود و در آن رشته، علم به عمل برسد می تواند جرقه ای شود که در توان و ظرفیت علمی یک کشور شعله ای را ایجاد کند و این شعله همه جا را فرا گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : از وسعت چشم انداز علمی که شما در آن عاجز و غافلید ناامید نشوید. به جای آنکه یک جبهه گسترده چند هزار کیلومتری داشته باشد که بخواهید در همه جهت بجنگید و در آنها پیروز باشید، بیایید و معبری ایجاد کنید و در آن فعال باشید. هم اکنون نیز دستاوردهای علمی ما در علم هسته ای به عنوان معبری و سکوی پرتابی است به سمت توسعه و موفقیت در سایر علوم.

وی تاکید کرد : انرژی هسته ای برای ما فقط یک مسئله سیاسی نیست بلکه یک سکوی پرتاب به سوی علم با همه گستردگی اش است. فقط برای غنی سازی و تولید سوخت هسته ای چند صد رشته علمی در سطح دکتری و مهندسی علمی می توان ایجاد کرد که منتهی با نتایج قابل توجه باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : مجلس شورای اسلامی در سیاستگذاری کلان، از نظر بودجه و از نظر قانون کار می کند تا کشور که اکنون از نظر سیاسی مستقل شده است رشد علمی داشته باشد و 50 سال بعد به عنوان یک کشور علمی پیشرفته مطرح شود. این آرزوی مقام معظم رهبری است.

حداد عادل اضافه کرد : 80 فارغ التحصیل رشته فیزیک هسته ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر خدمت بزرگ این دانشگاه به کشور است و ارزش آن در آینده مشخص می شود. هر کس بخواهد تاریخ پیشرفت علم و فناوری در ایران را بنویسد باید از رشته هسته ای به عنوان یک نقطه عطف یاد کند و نقش شما در این تحول یک نقش اساسی است.

به گزارش مهر، مراسم تقدیر از فارغ التحصیلان علوم هسته ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر امشب با حضور حداد عادل، امراللهی رئیس سابق انرژی اتمی، کمال دانشیار رئیس کمیسیون انرژی، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر هاشمی گلپایگانی وزیر سابق علوم و ... در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. در پایان این مراسم تمامی فارغ التحصیلان با رئیس مجلس شورای اسلامی عکسی به یادگار انداختند.