به گزارش خبرنگار مهر، برداشت زعفران از مزارع بناب شهرستان مرند، پایتخت طلای سرخ شمالغرب کشور، امروز با حضور داود گرشاسبی معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مرند به همراه مدیر جهاد کشاورزی، شهردار بناب و اعضای شورای اسلامی این شهر آغاز شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در این مراسم با اشاره به اینکه شهرستان مرند به لحاظ استعدادهای بالقوه از نظر کشاورزی، محل مناسبی برای کاشت محصول ارزشمند و استراتژیک زعفران به شمار می آید، اظهار داشت: مزایای کشت این گیاه سودآور در کنار مقاومت به خشکی و نیاز کم آب، در سالهای اخیر کشت این محصول توانسته نقش سازنده ای در اقتصاد منطقه و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد و ایجاد اشتغال فصلی و کشت و کار راحت سبب شده تعداد بیشتری از کشاورزان به کشت این محصول ارزشمند روی آورند.
منوچهر رحمانی شهرستان مرند را یکی از بزرگ ترین تولید کننده زعفران در شمالغرب کشور دانست و افزود: کشت زعفران در شهرستان مرند از سال ۱۳۷۸ با حدود یک هکتار شروع و در سال زراعی ۹۸-۹۹ به ۱۸۴هکتار افزایش یافته است و پیش بینی می شود ۸۰۰ کیلوگرم زعفران ناب از مزارع این شهرستان تولید و به مصرف داخل شهرستان و سایر استان ها و شهرستان های همجوار برسد.
وی زعفران را بهترین گزینه جهت کشت محصول سودآور برای کشاورزان دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به کم آبی چند سال اخیر و توجه به این امر که فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین می شود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیازی به آبیاری ندارد و گیاهی استراتژیک جهت رهایی از بحران کم آبی به شمار می رود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با اشاره به اینکه ۲ واحد بسته بندی زعفران دارای برند محلی و تجاری راه اندازی شده است، اذعان داشت: نسبت به خرید و بسته بندی و فرآوری در بسته های خاصی اقدام و نسبت به فروش و صادرات، تمهیدات لازم فراهم شده و تاکنون در این مورد نسبت به توسعه آن از محل توسعه صندوق کشاورزی و سایر منابع به واحدهای فوق تسهیلات بانکی اعطا شده است.
رحمانی همچنین ارز آوری، رقابت پذیر بودن نسبت به سایر محصولات کشت شده از لحاظ درآمد و اشتغال زایی، مصرف کم آب، بهترین محصول برای اصلاح الگوی کشت و جایگزین مناسب برای صیفی وسبزیجات در منطقه را از مزیت های ویژه زعفران نسبت به سایر محصولات کشاورزی برشمرد.
سعید قادری ملایوسفی شهردار بناب مرند نیز گفت: عمده محصولاتی که در این شهرتولید می شود زردآلو، گردو و زعفران بوده و۷۰ درصد کشت زعفران شهرستان مرند در این شهر تولید می شود.