به گزارش خبرنگار مهر، برنامه افتتاحیه سومین کنگره بین المللی امام علی(ع) پژوهی، صبح امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
سیدسجاد علم الهدی، رئیس مرکز تحقیقات امام علی(ع) و دبیر علمی کنگره در این مراسم گفت: اندیشه امام علی(ع) خصوصاً در دوران تصدی حکومت ایشان حاوی نکات بیشماری است که به عنوان یک منبع اجتهادی مستحکم برای همه مسلمانان و غیرمسلمانان قابل استفاده است و همه دولتمردانی که به دنبال الگوی جامع حکومتی می گردند، می توانند از این منبع استفاده کنند. مفهوم صلح در مکاتب مختلف مورد بررسی قرار گرفته و خصوصاً در شرایط کنونی جهان اسلام هم در درون و بیرون جهان اسلام چالش های زیادی در این باره وجود دارد. با احساس نیاز به این مقوله مرکز تحقیقات امام علی(ع) در راستای انجام وظیفه پژوهشی و علمی خود تصمیم گرفت سومین کنگره بین المللی امام علی(ع) پژوهی را با موضوع فرهنگ صلح در اندیشه و سیره امام علی(ع) برگزار کند.
وی افزود: جلسات این کنگره با حضور اعضای حقیقی و حقوقی آغاز شد و محورهای پنج گانه همایش هم تعیین شد. با انتشار فراخوان ملی و بین المللی از کارشناسان و محققان خواسته شد یافته های علمی خود را درباره موضوعی که ذکر شد در قالب مقاله علمی ارسال کنند که از میان صدها مقاله ای که ارسال شد ۱۸۰ مقاله حائز شرایط علمی شناخته شد که از این تعداد ۲۵ مقاله متعلق به هیات علمی دانشگاه های الجزایر، تونس، هندوستان، پاکستان، عراق، بنگلادش و ... و ۱۵۵ مقاله متعلق به اعضای هیأت علمی دانشگاه های تهران، علامه، تربیت مدرس، یزد، تبریز، زاهدان، جامعه المصطفی و ... بوده است. در این کنگره میهمانانی هم از کشورهای هندوستان، عراق، پاکستان، بنگلادش و روسیه حضور دارند. همچنین در ادامه برنامه های امروز مولفان مقالات برتر، مقاله خود را ارائه می دهند و از مقام علامه محمدتقی جعفری هم تجلیل می شود.
آیت الله سیدجمال الدین دین پرور، رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در ادامه این مراسم درباره موضوع جایگاه نهج البلاغه در دنیای امروز سخنرانی کرد و گفت: گمشده بزرگ و مشکل اساسی دنیای امروز نبودن انسانیت و کمرنگ شدن عدالت و خیرخواهی است. امیرالمومنین(ع) از آغاز تا امروز یک فرد فرامکانی و فرازمانی بوده است. با همه مشکلات و درگیری هایی که از گذشته تاکنون وجود داشته فریاد و ندای امیرالمومنین همچنان در تاریخ بلند است. امروزه ۱۲۷ موسسه تحقیقاتی، پژوهشی و انتشاراتی در دنیا درباره نهج البلاغه کار می کنند.
وی افزود: امروز موضوع انسانیت و عدالت بر اساس عدل و حق در دنیا مطرح شده است و اکنون نوبت ایران است که در کشورمان پیام امام علی(ع) را به گونه بگستراند که در دستور حکومت های دنیا قرار بگیرد. حوزه ها و دانشگاه ها باید طرح های خود را که علمی و بین المللی هستند در قالب طرح یا لایحه ارائه دهند. پیام امام علی(ع) باید اول در جامعه خودمان و بعد در دنیا مطرح شود.