محمدرضا بصیری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه در شاهرود سه مرکز دیالیز بیمارستان امام حسین (ع)، بیمارستان خاتمالانبیاء (ص) و مرکز همودیالیز رضویان هلال احمر فعالیت دارند، ابراز داشت: این سه مرکز به ۱۸۰ بیمار دیالیزی این شهرستان ارائه خدمات میکند که دراینبین مرکز رضویان با ۱۶ تخت بیشترین میزبانی بیماران کلیوی را دارد که دو شیفت فعال است.
وی ضمن بیان اینکه هر بیمار غیر از رنج و درد بیماری هزینه بسیار سنگینی برای دولت و خانواده خود دارد، افزود: هزینه دیالیز بسیار بالا است که این امر بهصورت رایگان انجام میشود لذا برای افراد فاقد بیمه، بیمه همگانی و سلامت ایجاد خواهد شد.
اهدای عضو اهدای زندگی
مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی شاهرود بابیان اینکه مرکز همودیالیز رضویان شاهرود سال ۹۴ کار خود را رسماً آغاز کرد، ابراز داشت: بیماری کلیوی را میتوان بیماری خاموش نامید زیرا اکثراً زمانی مراجعه میکنند که خیلی دیر شده و فرد به آخر خط رسیده است، دو عامل دیابت و فشارخون بیشترین تأثیر را در کلیه دارند که پیشگیری باید فرهنگسازی و اطلاعرسانی شود.
بصیری ضمن بیان اینکه معتقدیم آموزش باید در مدارس و از طریق خانوادهها صورت گیرد، تصریح کرد: تقویت پل ارتباطی شبکههای مجازی و اصحاب رسانه با مرکز انجمن بیماران کلیوی راهی که میتواند در کاهش این بیماریهای بعضاً علاج ناپذیر، مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه برای انجام یک پیوند کلیه باید فرد حداقل ۳۰ میلیون تومان نقدینگی داشته باشد، افزود: فرد دیالیزی باید یک روز در میان، چهار ساعت پردرد را تحمل کند که اهدای عضو افراد دچار مرگ مغزی میتواند امید به زندگی را در بیمار کلیوی زنده کند که میبایست از اهداکنندگان بهعنوان قهرمان یاد شود.
آب و برق بیشترین مشکل مرکز دیالیز
مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی شاهرود بابیان اینکه برای هر دستگاه دیالیز ۱۵۰ لیتر آب مصرف میشود، ابراز داشت: آبونمان آب بهصورت تصاعدی حساب میشود و این هزینه زیادی را برای مرکز تحمیل میکند که برای حل مشکل گفته شد که انشعاب جدا خریداری شود اما این نیز بالای ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد.
بصیری ضمن بیان اینکه خیرانی در این مرکز برای کمک وجود دارند اما این بهتنهایی کافی نیست، تصریح کرد: برای کاستن از درد و آلام بیماران میبایست دستگاهها و ارگانهایی نظیر شهرداری و علوم پزشکی وارد مجموعه شده و این بیماران را تحت حمایت قرار دهند، برخی بیماران از راههای بسیار دور برای دیالیز به شاهرود میآیند که حتماً باید به این افراد مساعدت شود.
وی ضمن بیان اینکه برق نیز یکی دیگر از مشکلات این مرکز است که می بایست برای تامین و جلوگیری از قطع آن مساعدت های لازم صورت گیرد، افزود: نیازهای دارویی یکی دیگر از چالش هایی که علیرغم تلاش انجمن، این مهم میطلبد تا همکاری و هماهنگیهای لازم صورت گیرد.
هفته حمایت از بیماران کلیوی
مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی شاهرود همچنین ضمن بیان اینکه هر دستگاه دیالیز تنها ۱۰ الی ۱۵ درصد کار کلیه را انجام میدهد، ابراز داشت: با توجه به اینکه آگاهی از مواردی که قابلپیشگیری هستند میتواند این هزینهها را کاهش دهد از ۲۵ لغایت ۳۰ آبان ماه به نام هفته حمایت از بیماران کلیوی نامگذاری شده است لذا تلاش شد تا مبنای کار بر اطلاعرسانی و اصل پیشگیری باشد.
بصیری بابیان اینکه ۲۳ لغایت ۳۰ آبان به نام هفته حمایت از بیماران کلیوی نامگذاری شده است، تصریح کرد: ردیابی علل ایجاد بیماریهای کلیوی، تغذیه در سلامت کلیه، نقش آب در کلیه، تغذیه و پیشگیری از مواردی است که بر روی آن تأکید شده تا افراد کمتری گرفتار بیماری کلیوی شوند.
وی بابیان اینکه جمعه ۲۴ آبان روز ورزش، امید به زندگی و شادی نامگذاری شده است، اضافه کرد: در شاهرود توانستیم ورزش را برای این بیماران نهادینه کنیم بهنحویکه برخی از ایشان توانستند در رشتههای شطرنج، تیراندازی و غیره مدالهای کشوری طلا کسب کنند لذا در این روز بهمنظور افزایش توانمندی پیادهروی از میدان ورزش به سمت ورزشگاه تختی انجام و با پیوستن به نماز جمعه میکوشیم تا جمعیت کثیری از مردم با سخنرانی پیش از خطبهها با این بیماری و نحوه پیشگیری آشنا شوند.
وی افزود: پیشگیری از بیماران کلیوی در مدارس با همکاری آموزشوپرورش، عیادت از بیماران در بیمارستانها، سخنرانی در دانشگاه آزاد شاهرود، برگزاری بازارچه خیریه با میزبانی بیماران کلیوی، رقابت ورزشی دارت، شطرنج و غیره، دیدار بیماران با مسئولان از جمله برنامههایی که طی این هفته اجرایی میشود.