به گزارش خبرنگار مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، شرکتهای آلمانی از این نگراننند که منافع تجاری آنها به علت خواستههای سیاسی دولت این کشور شدیدا آسیب ببیند. رهبران تجاری آلمان معتقدند که افزایش فشارهای مالی علیه ایران راه اشتباهی برای مقابله با برنامه هستهای این کشور است.
مدیراجرایی اتحادیه صنعتی سازندگان ماشینآلات آلمان (VDMA) در این باره به نشریه "هندلزبلات" گفت: دشوارتر کردن شرایط همکاریهای تجاری با ایران مطمئنا نادرست است.
"هانس هسه" افزود: در شرایط فعلی به علت خواستههای سیاسی دولت، صدور اعتبارات اسنادی و مبادلات مالی از طریق بانک سپه ایران ناممکن شده و همین امر موجب گردیده پرداختهای طرفهای ایرانی به شرکتهای آلمانی با تاخیر بسیار صورت پذیرد.
بر اساس اعلام دیگر صنایع آلمان نیز تحریمهای مالی علیه ایران بر خرید و واردات کالا از شرکتهای ایران تاثیر منفی گذارده است و بلوکه کردن بانکهای ایرانی موجب تاخیر در پرداخت شرکتهای آلمانی شده است.
اتحادیه صنعتی سازندگان ماشینآلات آلمان پیش از این اعلام کرده بود که تحریمها نباید همواره تحت تاثیر فرامین سیاست خارجی، شکل بگیرند.
صادرات کالای آلمان به ایران در سال 2006 با 6 درصد کاهش به 4.12 میلیارد یورو رسید و بنابر اعلام اتاق بازرگانی آلمان، انتظار میرود این رقم در سال جاری میلادی مجددا کاهش یابد.
صادرکنندگان آلمانی همچنین نسبت به سرعت پایین صدور جواز صادرات به ایران از سوی دولت آلمان که تحت فشار سیاسی آمریکا است، معترضند.
صدور ضمانتنامههای اعتباری توسط دولت آلمان نیز در هفتههای اخیر با تاخیر بسیار صورت میگیرد. آلمان از مهمترین تامینکنندگان فاینانسهای تجاری با ایران بود و ضمانتنامههای اعتباری دولت این کشور برای صادرات به ایران سالانه به یک میلیارد یورو نیز میرسید.
جامعه تجاری آلمان نسبت به این که به علت فشارهای سیاسی دولت این کشور، بازار جذاب ایران را از دست بدهند و ایران شرکای تجاری تازهای در خاور دور در چین و مالزی بیابد، شدیدا نگران هستند.
"ینس ناگل" رئیس بخش تجارت خارجی اتحادیه عمدهفروشی و تجارت خارجی آلمان (BGA) در این باره میگوید: برای صادرکنندگان آلمانی بزرگترین خطری که وجود دارد این است که تهران شرکای تجاری بلندمدتی در شرق آسیا بیابد و آنها را جایگزین صادرکنندگان آلمانی کند.
"مارتین بای" رئیس اتحادیه خاورمیانه و خاوردور آلمان (NUMOV) نیز با تایید سخنان ناگل، از اینکه تحریمهای ناشی از فشارهای سیاسی به روابط تجاری ایران و آلمان آسیب بزند، ابراز نگرانی میکند.
وی میگوید: اگر ما فقط تاجر باشیم برای کوتاهمدت میتوانین از بازار ایران کنار بکشیم. اما اگر در بخشهای فناوری و زیرساختی مشغول به کار باشیم، با کنار کشیدن از بازار ایران، شدیدا ضرر میبینیم.
چندین شرکت آلمانی همچون لینده، بازف، لورگی، کروپ، زیمنس، زد.اف.فردریشهافن، مرسدس، فولکسواگن و مان هماکنون در تعدادی پروژههای زیربنایی ایران خصوصا بخش پتروشیمی مشغول به کار هستند.
حدود 50 شرکت آلمانی دارای دفاتر فروش و خدمات پس از فروش در ایران هستند و بیش از 12 هزار شرکت آلمانی نیز نماینده تجاری در ایران دارند.
"آنتون بوئرنر" رئیس فدراسیون عمدهفروشی و تجارت خارجی آلمان (BGA) نیز در این باره هشدار داد که آلمان بزرگترین بازنده تحریمهای اعمالی علیه ایران خواهد بود.
وی گفت: تحریمهای تجاری علیه ایران بیش از همه شرکتهای متوسط آلمانی را که به تجارت با ایران شدیدا وابسته هستند، متضرر خواهد ساخت.
وی افزود: مسئله هستهای ایران باید از طریق مذاکرات سیاسی و نه ابزارهای اقتصادی حل شود.
اتاق بازرگانی آلمان پیش از این هشدار داده بود که تحریمهای اقتصادی علیه ایران موجب از دست رفتن بیش از 10 هزار شغل در آلمان خواهد شد و تاثیر منفی بر رشد اقتصادی اروپای مرکزی خواهد داشت.