گرگان- تاریخ نگار گرگانی گفت: مسئولان در حق واقعه پنج آذر گرگان اجحاف کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا خارکوهی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهارکرد: تاریخ انقلاب ایران سرشار از وقایع برجسته و مهم بوده و هر شهر به اندازه توان خود در انقلاب اسلامی شرکت کرده است و یکی از این شهرها گرگان بود که در سال ۵۷ با این که شهر کوچکی بود اما واقعه بزرگی در آن به وقوع پیوست.

وی با بیان این که با این وجود، واقعه بزرگ پنجم آذر، مظلوم واقع شده است، گفت: پنج آذر گرگان منشاء کشوری و سراسری داشت و شروع واقعه ای برای دفاع از حرم امام رضا (ع) و اهل بیت بود.

خارکوهی توضیح داد که چند روز قبل از واقعه پنجم آذر، مأموران رژیم پهلوی به حرم امام رضا (ع) حمله کرده و مردم را به خاک و خون کشیدند؛ گرچه شمار شهدا اندک بود اما اصل واقعه نشان از اهانت رژیم پهلوی به اهل بیت دارد که ناپسند بود و وقتی این خبر به امام خمینی (ره) رسید پیام تندی به ملت ایران داد و گفت با هر وسیله ممکن برای سقوط رژیم پهلوی قیام کنید و به منظور اعتراض سراسری و گسترده، روز یکشنبه پنج آذر ۵۷ که مصادف با هفتمین روز واقعه مشهد بود در سراسر ایران عزای عمومی اعلام شد.

وی بیان کرد: این پیام به سراسر ایران و از جمله گرگان رسید و علما تصمیم گرفتند در اطاعت از فرمان امام (ره) و دفاع از حرم اهل بیت در حرم امامزاده عبدالله گرگان جمع شوند.

خارکوهی اضافه کرد: مردم تصمیم گرفتند در خیابان شهدا جمع شده تا اعتراض خود را اعلام کنند، آن ها از سراسر شهر گرگان و از روستاها و حتی شهرهای اطراف جمع شدند و در نقطه صفر حرکت ساواکی‌ها و مأموران رژیم ژاندارمری مردم را به گلوله بستند و حتی فرصت فرار به کودکان و افراد ناتوان هم ندادند.

وی با تأکید بر این که علیرغم مهم بودن این واقعه تاریخی پنج آذر گرگان مظلوم واقع شده است، افزود: پنجم آذر هم ردیف وقایع قم، مشهد و تبریز است ولی بسیار مظلوم واقع شده است.

نویسنده کتاب یکشنبه خونین گرگان اظهارکرد: در هر شهری و وقایع بزرگان شهر گرامی داشته می‌شود اما ما هنوز نتوانسته‌ایم بعد از ۴۰ سال مراسم در خور شأن این روز برگزار کنیم.

خارکوهی ادامه داد: این واقعه باید در کتب تاریخی و درسی درج شود و پژوهش ها و پایان نامه های دانشجویان به بررسی این واقعه اختصاص داده شود اما مردم از تاریخ شهر خود بی اطلاع هستند و نهادهای سیاسی شهر و نهادهای آموزشی در خصوص این واقعه کوتاهی کرده اند.

وی بیان کرد: صدا و سیما، ادارات، آموزش و پرورش و غیره باید در خصوص این مراسم که ظرفیت کشوری دارد اطلاع رسانی جدی انجام دهند و فرمانداری، استانداری شورای شهر، اداره برنامه و بودجه باید اعتبار قابل قبولی برای مراسم بزرگداشت آن در نظر بگیرند.

خارکوهی گفت: دیدار با رهبری از جمله خواسته های مردم استان بوده و مطبوعات بزرگ کشور هم باید به آن بپردازند.

نویسنده حماسه پنجم آذر گرگان ادامه داد: شهر گرگان سیاست زده است و جریانات مختلفی که ادعای ناسیونالیستی دارند در زمان انتخابات و دیگر مراسم دم از گرگانیزم می زنند و از برجستگی های گرگان استفاده می کنند اما در مورد پنج آذر که مهم ترین واقعی شهر است سخنی به زبان نمی آورند.

وی با بیان این که نادیده گرفتن این واقعه اجحاف در حق شهدای این روز است، گفت: هیچ ساختمانی به نام پنج آذر نامگذاری نشده است.