به گزارش خبرنگار مهر، علیمحمد مرادی شامگاه یکشنبه در نخستین جشنواره استانی سیب زمینی در شهرستان قروه از اهمیت جشنواره در راستای معرفی محصولات و تولید کنندگان بومی گفت و اظهار داشت: سعی شده همیشه محصولات و تولید کنندگان معرفی شوند به سراسر کشور و به نوعی با تجلیل از آنان مشوقی برای ادامه کار و تولیدات بهتر شود.
وی با اشاره به وضعیت آب در شهرستان قروه تصریح کرد: از ۳۳ سد موجود در کردستان سهم استان ناچیز بود و آب سدها به تاراج می رفت لذا با پیگیری های صورت گرفته از انتقال آب به خارج از استان جلوگیری کرده و به دنبال رسیدن به میانگین کشوری در این زمینه هستیم.
مرادی با اشاره به مشکل صادرات سیب زمینی در این مدت افزود: سیب زمینی محصولی است که تولید انبوه دارد و سال قبل کشاورزان تولید کننده سیب زمینی حدود ۴ هزار نفر با مانع صادرات سیب زمینی مواجه شدند و بعد که دستور صادرات را گرفتیم نجات یافتند.
مطابق اظهارات وی امسال هم تا دهم آبان ماه تعرفه زیادی برای سیب زمینی به قیمت کیلویی ۳ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته بودند به طوری که مقرون به صرفه نبود لذا با پیگیری های صورت گرفته تعرفه برداشته شد و امکان صادرات بدون تعرفه مهیا گشت.
مرادی یادآور شد: سیب زمینی محصولی است که ۸۰۰ لیتر آب می برد و با این وصف آیا مقرون به صرفه است؟ بهتر نیست در تولید این محصول تجدید نظر شود و محصول دیگری با توجه به بحران آب در منطقه کشت گردد.
وی با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی سیب زمینی در حد حرف است، تصریح کرد: دولت از بس بزرگ است نمی تواند در حوزه مدیریت درست پیش برود لذا برای نرخ خرید تضمینی گندم هم هر قیمتی که داده شود نمی تواند به آن عمل کند.