حجت الاسلام عزت شیخ در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پایه گذاری وحدت اسلامی از سوی پیامبرگرامی در زمان هجرت به مدینه، اظهار کرد: نبی مکرم اسلام نخستین گام در راستای ایجاد وحدت اسلامی را در مدینه و در میان مردم با فرقه های متفاوت برداشتند و بعد از ایشان نیز حضرت علی (ع) و سایر صحابه این مسیر را ادامه دادند.
وی در ادامه به وجود تشتت آرا و شبهه در میان جهان اسلام اشاره کرد و گفت: عدم درک صحیح از مفاهیم، مقصد، هدف و معنای اسلام و دیگری توطئه دشمنان برای برهم زدن این اتحاد دو عامل مهم به وجود آمدن تشتت ارا و شبهه است.
مدیر حوزه علمیه اهل سنت تالش با بیان اینکه نبود یک نگاه جدی و عمیق به مسائل اجتماعی و تطبیق آن با مبانی اسلام سبب شده بخشی از جامعه نتواند به درک درستی در این زمینه دست یابد، تصریح کرد: دشمن نیز در این میان با توطئه و ایجاد شبهه فرقه گرایی که مسئله اصلی آن نه شیعه و نه سنی است بلکه خود اسلام است این وحدت را مورد تهاجم قرار داده است.
وی با تأکید بر اینکه دین اسلام در تمامی ابعاد اعم از اعتقادی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی کامل و هدایت گر بشریت است، افزود: وجود یک نگاه جامع و صحیح به دین اسلام نشان می دهد که این دین در میان تمام ادیان و نگاه های بشری کارآمدتر، موفق تر، ریشه دارتر و ماندگارتر بوده لذا دشمنان نیز به واسطه همین جامعیت به آن توجه داشته و علیه آن توطئه می کنند.
عقلانیت، اخلاق و قانون رویکرد تربیت اسلامی است
عزت شیخ یکی دیگر از دلایل ایجاد شبهه و تشتت آرا در دین اسلام را عدم اعتماد دانست و گفت: عده ای که توانایی درک درست از مسائل را ندارند متاسفانه دچار اختلاف نظر شده و به دلیل عدم رجوع به مبانی دینی صحیح یعنی همان قرآن و سنت و نگاه جزئی، ذهنی و فضای که دشمن برای آنها فراهم می کند در مسئله وحدت دچار کج فهمی و عدم درایت شده و به اختلافات دشمن دامن می زنند.
وی با بیان اینکه مسائل متعددی وجود دارد که دشمن بتواند با استفاده از آن مانع ایجاد وحدت در میان جامعه اسلامی شود که فرقه گرایی یکی از این نمونه ها است، اظهار کرد: عده ای به دلیل وجود نگاه های شخصی و فردی به دین و مبانی آن و همچنین عدم توجه به نیازهای یکدیگر و آنچه که اسلام و آموزههای دینی به آن پرداختهاند فریب توطئه دشمن را می خوردند.
عزت شیخ با اشاره به اینکه حیات بشر دارای یک رویکرد تربیتی است که در آن به عقلانیت، اخلاق و قانون توجه شده است، تصریح کرد: این نوع از تربیت به عنوان هویت تربیتی اسلام است. در صورت عدم وجود تربیت درست در سطح جامعه دشمن از آن برای ایجاد اختلاف بهره خواهد برد.
وی با بیان اینکه عدم توجه به نگاه راهبری در کشور و اتکا به یک رهبر نیز یکی دیگر از موانع ایجاد وحدت در جامعه اسلامی است، ادامه داد: متاسفانه این زمانی به وجود می آید که خود جریانات اسلامی و مذاهب نسبت به هم درک و شناخت درستی ندارند.
مدیر حوزه علمیه اهل سنت تالش همچنین به افراط و تفریط به عنوان یکی دیگر از موانع ایجاد وحدت در میان امت اسلامی اشاره و اظهار کرد: بشر باید هم در عقل و هم در اعتقاد اعتدال داشته باشد. وجود اختلاف سلیقه و نظر در هر جامعه امری طبیعی است اما نباید اجازه داد که دشمن از این اختلاف نظر برای ایجاد نزاع و مشکل در میان جامعه اسلامی استفاده کند برای پیشگیری از این موضوع نیز توجه به اصل مبانی دین اسلام راهگشا خواهد بود.