به گزارش خبرگزاری مهر، همایش علمی- پژوهشی «طالقانی و زمانه ما»، چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاری (۲۲ و ۲۳ آبان) در کتابخانه ملی ایران برگزار خواهد شد. محمد مهدی جعفری، دبیر کمیته علمی این همایش با اعلام خبر برگزاری همایش گفت: در روزهای برگزاری همایش بیست مقاله علمی-پژوهشی برای مخاطبین ارائه خواهد شد و همچنین آقایان شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، استاد مصطفی ملکیان، دکتر رضا منصوری و خانم دکتر سارا شریعتی به عنوان سخنرانان مدعو به ایراد سخنانی خواهند پرداخت.
جعفری با معرفی آقایان محسن آرمین، هاشم آقاجری، حسین رفیعی، مقصود فراستخواه، هادی خانیکی و همچنین شادروان اعظم طالقانی به عنوان دیگر اعضای کمیته علمی این همایش، خاطر نشان کرد: متاسفانه روانشاد اعظم طالقانی در میانه راه برگزاری همایش دعوت حق را لبیک گفت و امروز از حضور ایشان محروم هستیم. روانشاد طالقانی تا آخرین روزهای عمر پر برکت خود از تلاش و تکاپو برای تحقق آرمان های پدر بزرگوارشان در ایران لحظه ای دست برنداشتند و امیدواریم تا با برگزاری موفق این همایش در جهت خواست ایشان که همان محفوظ نگاه داشتن اندیشه خدایی محور طالقانی از مصادره به مطلوب توسط سازمان ها و افراد خاص باشد، گامی برداشته شود.
این استاد دانشگاه درباره هدف برگزاری این همایش گفت: قصد داریم تا در چهلمین سالگرد فقدان آیت الله سید محمود طالقانی، علاقهمندان به تفکر و گفتمان آزادی، آگاهی، دادگری، مردمسالاری، رواداری، بردباری و شورا باوری با ارائه مقالات و کتاب خود، به تحلیل، بررسی، نقد، اصلاح و تکمیل آثار به جامانده از طالقانی پرداخته و زندگی انسانی و سرشار از پیام متعالی او را به نسل جوان و آینده منتقل کرده و موجبات استمرار آن را فراهم سازند.
غلامرضا شادبختی، دبیر اجرایی همایش در ادامه با تاکید بر مشارکت پررنگ جوانان و بانوان در پاسخ به فراخوان ارائه مقاله برای همایش «طالقانی و زمانه ما»، طرح مباحث انتقادی در مقالات ارائه شده را ویژگی قابل توجه این همایش دانست و افزود: متناسب با محور های هفتگانه تعیین شده از میان تعداد ۸۰ مقاله ای که توسط کمیته علمی همایش مورد داوری و سنجش قرار گرفتند، طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۲۰ مقاله برای مخاطبین ارائه خواهد شد که از این میان، ۶ مقاله از اساتید به نام کشور در قالب دو میزگرد که توسط آقایان عمادالدین باقی و حمید احراری مدیریت می گردند، مورد بررسی و نقد قرار می گیرند.
وی اضافه کرد در پایان این برنامه به مناسبت میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و امام صادق(ع) گروه موسیقی سنتی به خوانندگی و سرپرستی آقای عزیز قاسم زاده اجرا خواهد داشت. پس از پایان همایش این بیست مقاله به همراه ۳۰ مقاله دیگر در مجلدی با عنوان مجموعه مقالات همایش طالقانی و زمانه ما منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
شادبختی ضمن تشریح برنامه اجرایی همایش، گفت: در حاشیه این همایش نمایشگاه عکس و همچنین نمایشگاه کتابی با محوریت مرحوم سید محمود طالقانی برگزار خواهد شد. همچنین با تلاش و همت آقای مهدی غنی و با همکاری نشریه چشم انداز ایران، ویژه نامه ای در ارتباط با آیت الله طالقانی منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
دبیر اجرایی همایش طالقانی و زمانه ما خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا علاوه بر محتوایی که در این مدت در فضای مجازی در اختیار مخاطبین قرار گرفته است، طی روزهای برگزاری همایش در قالب پخش فیلم ها و کلیپ های کوتاه و مرتبط با موضوع مقالات ارائه شده، شرایط آشنایی بیشتر با سلوک زندگی و منش مرحوم طالقانی را فراهم آوریم. از جمله می توان به تهیه کلیپی اشاره کرد که در آن مهمترین دغدغه های آیت الله طالقانی از دوران مشروطه تا نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب و پس از پیروزی انقلاب مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در پایان تاکید کرد: گزارش مکتوب این رویداد دو روزه به صورت آنلاین از طریق صفحات مجازی همایش در شبکه های اینستاگرام، تلگرام و توئیتر ارائه خواهد شد و علاقمندانی که امکان حضور مستقیم در همایش را ندارند، می توانند از طریق این شبکه های اجتماعی در جریان وقایع نشست قرار گیرند.
همایش علمی-پژوهشی «طالقانی و زمانه ما» طی روزهای چهارشنبه و پنج شنبه، ۲۲ و ۲۳ آبان ماه ۹۸ در سالن قلم مجموعه کتابخانه ملی ایران از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۵ بعد از ظهر برگزار خواهد شد.