اهواز- مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: یکی از مبانی رفاه اجتماعی توجه به سرانه های فرهنگی و تقویت و ارتقای آنها است.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور کوهی رستمی پیش از ظهر امروز سه شنبه در آیین گشایش کتابخانه عمومی روستایی «شهدای دهکده» واقع در روستای دهکده شهرستان حمیدیه، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی در تمام جوامع با هدف ارائه خدمات متنوع به منظور کمک رسانی به جامعه و توسعه و بهبود زندگی فردی ایجاد شده اند.

وی افزود: تردیدی نیست که خدمات کتابخانه ای و اطلاع رسانی برای بخش صنعت و آموزش و پرورش شهرها نیازی اساسی است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با اشاره نقش کتابخانه و کتاب و سرانه های فرهنگی به عنوان یکی از شاخص های رفاه و توسعه در جوامع، تصریح کرد: مسئله اینجاست که ما از طرفی نسبت به مهاجرت روستائیان به شهرها و فقر روستاها اظهار تأسف می ‌کنیم و از طرف دیگر ساعت‌ها درباره مشکلات ناشی از عرضه مواد غذایی در سطح جهان بحث‌های جنجالی راه می اندازیم.

کوهی رستمی گفت: دست آخر هم چشمانمان را به روی این حقیقت آشکار می بندیم که اگر خدمات کتابخانه ای با عالی ترین مشکل آن برای رفاه اجتماعی اجتماعی شهرها لازم است؛ به همان نسبت و شاید با اهمیت بیشتری در سطح روستاها ضرورت دارد.

وی با اشاره به تعریف کتابخانه روستایی، یادآور شد: کتابخانه روستایی، کتابخانه ای عمومی در محل روستا است با اهداف فرهنگی، علمی و فنی در خدمت رشد فکر و توسعه عمل روستائیان که می ‌تواند با تأثیر بر زندگی مردم روستا نقش مهمی در توسعه روستا داشته باشد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان تصریح کرد: اگر فرد روستایی به استفاده فعال از کتابخانه در مراحل مختلف زندگی خویش عادت پیدا کند؛ آنگاه کتابخانه توانسته است که با تغذیه معنوی او سهم خود را در پیشرفت آموزش ادا کند.

کوهی رستمی افزود: در این صورت رشد کتابخانه ها با رشد آموزش در جامعه روستایی نسبت مستقیمی خواهد داشت؛ از این رو بین ایجاد نظام کتابخانه ای مناسب با پیشرفت آموزش و پرورش و رشد و توسعه اقتصادی اجتماعی روستا، رابطه ای نزدیک و به‌هم‌پیوسته به وجود خواهد آمد.

وی افزود:  کتابخانه های روستایی با مدیریت درست می‌توانند عامل رشد و بالندگی اقتصاد روستا باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان گفت:  روستائیان برای تداوم و توسعه خدمات تولیدی و کشاورزی نیاز به دانش و آگاهی دارند و کتابخانه می ‌تواند زمینه این دانش را فراهم کند.

کوهی رستمی افزود: کارکرد کتابخانه روستایی با کارکرد کتابخانه شهری متفاوت است؛ به دلیل قرار گیری در جامعه ای با نیازهای متفاوت کارکرد اساسی و اصلی کتابخانه برای روستا همانا آموزش و ترویج است.

وی یادآور شد: روستائیان به دلیل اینکه از فرصت‌های آموزشی کمتری برخوردارند، نیاز دارند تا از آموزش‌های مختلف برخوردار شوند.

کوهی رستمی ادامه داد: کتابخانه روستایی می‌تواند از طریق ارتباط با جامعه روستایی خود، نیازهای آنان به آموزش و تهیه منابع را در زمینه های مورد نیاز شناسایی کند؛ بنابراین کتابخانه روستایی با سه دسته مخاطب سرو کار دارد.

وی بیان کرد: دانش آموزان که به دلیل نیاز به برابری فرصت‌های آموزشی از منابع و کلاس های آموزشی کتابخانه برخوردار خواهند شد، مردان که به دلیل کار کشاورزی و دامداری نیازمند آموزش‌ها و منابع خاص هستند و زنان خانه دار روستایی که به دلیل داشتن فرصت مناسب امکان بهره گیری از خدمات و برنامه های کتابخانه را دارند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان افزود: کتابخانه روستایی می‌تواند برنامه هایی برای همه اقشار ساکن در روستا داشته باشد و نقش خود را در بهبود کیفیت زندگی مردم روستا پررنگ کند.

کوهی رستمی گفت: همچنین با ایجاد محافلی برای آموزش مشترک و تبادل تجربه ها و ایجاد فرصت‌های اطلاع‌رسانی در زمینه اخبار روز می‌ تواند مشارکت اجتماعی را در جامعه خود بالا ببرد.

وی اضافه کرد: وجود کتابخانه روستایی فرصتی است برای مردم روستا تا بتوانند بسیاری از مشکلات آموزشی و اجتماعی خود را رفع کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان افزود: از سوی دیگر کتابخانه های روستایی می‌توانند به عنوان مشاور اطلاعاتی برای بخش تولیدی روستا عمل کرده و با در اختیار قرار دادن اطلاعات مناسب به چرخه بهتر تولید در روستا کمک کنند.

کوهی رستمی گفت: در اینجا نقش مهمی بر عهده شورای روستا خواهد بود تا جایگاه و امکانات کتابخانه را برای روستائیان تشریح  و آنها را به استفاده از خدمات کتابخانه تشویق کند.

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان کتابخانه روستایی پشتیبان امر سوادآموزی به ویژه برای کم‌سوادان و دانش آموزان است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتابخانه عمومی شهدای دهکده شهرستان حمیدیه با مساحت ۷۸۰ متر و زیربنای ۲۸۰ متر در سال ۱۳۹۳ با اعتبار ۸میلیارد و ۵۴۸ میلیون ریال از محل اعتبارات تملک دارایی و دو درصد نفت در روز سه شنبه ۲۱ آبان ماه با حضور مسئولان استان به بهره برداری  رسید و این کتابخانه دارای بخش‌های مختلف از جمله سالن‌های مطالعه خواهران و برداران، بخش‌های مرجع، مخزن،نشریات، کافی نت، کودک و نوجوانان است.