احمد نادری گفت: با توجه ساختار قومی و مذهبی عراق و برشمردن شکاف های اجتماعی درون این جامعه، لازم است تا نخبگان علوم اجتماعی عراقی به ریشه شناسی و جریان شناسی اجتماعی آن بپردازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، عصر  روزگذشته، هیاتی تخصصی و عالیرتبه از نمایندگان حشدالشعبی عراق با دستور کار حوزه آسیب ها و مسایل اجتماعی، ضمن بازدید از بخشهای تحقیقاتی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران و آشنایی با فعالیت های پژوهشی آن، در نشستی مشورتی با احمد نادری ریاست موسسه، پیرامون زمینه های همکاری مشترک علمی، انتقال دانش و آموزش تخصصی حوزه مطالعات اجتماعی به تیم ها و مجموعه های فعال اجتماعی در کشور عراق، به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

در آغاز این نشست احمد نادری، ضمن خوشامد گویی به اعضای این تیم علمی و توضیح ساز و کارها و گروه های پژوهشی ۲۱ گانه موسسه، به اشتراکات فرهنگی میان مردم ایران و عراق پرداخت و گفت: مسایل امروز در جوامع محور مقاومت از جمله ایران و عراق، با یکدیگر ارتباط مستقیم و تمدنی دارند.

وی با اشاره به کنشگری فعال محور مقاومت در ایجاد نظم نوین جهانی و به چالش کشیدن آمریکا و محور غربی اظهار داشت: جنبش های اجتماعی بوجود آمده توسط آمریکا و متحدان منطقه ای در کشورهای محور مقاومت، از جمله لبنان و عراق نیازمند مطالعات و پژوهشهای دقیق بر زمینه ها و ریشه شناسی شکلگیری آنهاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص ناآرامی های اخیر در عراق گفت: با توجه ساختار قومی و مذهبی عراق و برشمردن شکاف های اجتماعی درون این جامعه، لازم است تا نخبگان علوم اجتماعی عراقی به ریشه شناسی و جریان شناسی اجتماعی آن بپردازند تا در آینده بتوان با سیاستگذاری اجتماعی صحیح، از بوجود آمدن شورشهای مشابه جلوگیری شده و روندها کنترل شود.

وی با تاکید بر این افزود: تجربه ملت سازی آمریکا در دو کشور ژاپن و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم، تجربه ای موفق بود که توانست با تمرکز بر آموزش، از طریق فرایند اجتماعی شدن نسل ها، گفتمان آمریکایی را در این کشورها نهادینه کند. آمریکایی ها می خواستند در ابتدای قرن ۲۱، این تجربه را در جهان اسلام و در کشورهای افغانستان و عراق نیز تکرار کنند که البته با کنشگری مخالف بازیگران بومی به شکست انجامید و بخشی از شورش های اخیر در عراق، تلاش نیروهای اجتماعی تربیت شده توسط آمریکا و متحدانش در منطقه است.

رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در پایان نسبت به زمینه های گسترده همکاری متقابل این موسسه با شاخه علمی و تخصصی حشدالشعبی خاطرنشان کرد: موسسه ما با پشتوانه ای غنی از دانش علمی و تجربی در حوزه مطالعات اجتماعی و دسترسی بی نظیر به شبکه ای گسترده از اساتید و پژوهشگران مبرز اجتماعی، این آمادگی را دارد تا در کلیه سطوح علمی، آموزشی و پژوهشی به همکاری وثیق با حشدالشعبی پرداخته و توانمندسازی هرچه بیشتر تیم های اجتماعی و تخصصی آن را در دستور کار قرار دهد.