شیراز- مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد فارس از فعالیت ۶۸۰ کتابخانه در مساجد استان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین امیدی  چهارشنبه همزمان با فرارسیدان هفته کتاب و کتابخوانی در گفتگو با خبرنگاران گفت: به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی، جذب جوانان و نوجوانان به کتابخانه مساجد، انس بیشتر عموم مردم به ویژه نسل جوان با کتاب و ترغیب به مطالعه کتب دینی و مفید برنامه های مختلفی در سطح کتابخانه های مساجد فارس در حال برگزاری است.

وی با اشاره به ۶۸۰ کتابخانه فعال در سطح کانون های فرهنگی و هنری مساجد، خاطرنشان کرد: یکی از فعالیت های کانون های مساجد فعالیت های کتابخانه ای است که در کنار برنامه های دیگر مذهبی و فرهنگی دنبال می شود و به ۲ صورت کتابخانه مخزنی و کتابخانه باز به علاقمندان خدمات ارائه می کند.

حجت الاسلام امیدی با بیان اینکه ۳۸۲ کتابخانه مخزن دار  و ۲۹۸ کتابخانه باز شبستانی در سطح مساجد استان فعال است، تاکید کرد: در برخی از نقاط استان فارس به خصوص روستا ها، کتابخانه ها و کانون های فرهنگی و هنری مساجد بسیار تاثیرگذار فعالیت دارند و نوجوانان و جوانان و نیز اقشار مختلف مردم از ظرفیت مساجد به عنوان محلی مطمئن و امن برای فعالیت و محل مطالعه استفاده می کنند.

وی اظهار داشت: برنامه های هفته کتاب کتابخانه های مساجد در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و سخنان رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با مسئولان و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور مبنی بر اینکه کتابخوانی باید به یک عادت همیشگی در مردم به ویژه جوانان تبدیل شود و تاکید معظم له در خصوص افزایش سرانه مطالعه در بین آحاد جامعه برنامه ریزی می شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد فارس ضمن تقدیر از فعالان کتابخانه های مساجد گفت: در این هفته ائمه جماعات مساجد نیز در این ایام درباره کتاب و کتابخوانی و نقش مطالعه در افزایش فرهنگ عموم مردم سخنرانی خواهند کرد.

حجت الاسلام امیدی از اجرای طرح «شنبه های کتاب» در کانون های مساجد استان خبر داد و گفت: این طرح با هدف افزایش سرانه مطالعه و در قالب معرفی کتاب، خوانش کتاب و مسابقات کتابخوانی آغاز شده است و همزمان با سراسر کشور در کانون های مساجد فارس نیز در حال برگزاری است.

وی با اشاره به برنامه های هفته کتاب کتابخانه های مساجد، افزود: حضور کتابداران و اعضای فعال کتابخانه های مساجد در نمازجمعه، تجلیل از کتابداران کتابخانه های مساجد، هماهنگی جهت دیدار مسئولان و کتابداران کتابخانه های مساجد با امام جمعه شهرستان ها، توزیع کتاب و ثبت نام از علاقمندان جهت عضویت در کتابخانه های مساجد، برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی، برگزاری نشست با حضور کتابداران، فراخوان اهدای کتاب از سوی نمازگزاران به کتابخانه های مسجد، تجلیل از اعضای فعال کتابخانه ها توسط کانون ها، غبار روبی کتابخانه ها و برپایی نمایشگاه کتاب از ۲۳ الی ۳۰ آبان برگزار می شود.

حجت الاسلام امیدی با اشاره به اینکه شهرستان های شیراز، فسا و جهرم بیشترین کتابخانه را در مساجد خود تاسیس کرده اند، یادآور شد: برخی از این کتابخانه ها در ۲ یا سه شیفت به علاقمندان به خصوص جوانان و نوجوانان خدمات ارائه می دهند و فعالیت کتابخانه های مساجد به اوقات فراغت فصل تابستان محدود نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: کتابخانه های مساجد در تمام فصول سال جهت خدمت رسانی آمادگی دارند و نوجوانان و جوانان زیادی با حضور در کتابخانه ها از سالن قرائت خانه بهره مند شده و فضای معنوی حاکم بر آن موجب می شود تا آرامش روحی بر دل و ذهنشان حاکم و اضطراب از آنها دور شود.

حجت الاسلام امیدی ادامه داد: نوجوانان و جوانان و نیز اقشار مختلف مردم از ظرفیت مساجد به عنوان محلی مطمئن و امن برای فعالیت استفاده می کنند و بسیاری از پذیرفته شدگان کنکور به خصوص در روستاها از این کتابخانه ها به عنوان محل مطالعه بهره مند شده و به مدارج عالی پژوهشی رسیده اند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد فارس همچنین اضافه کرد: به منظور آشنایی کتابداران کتابخانه های مساجد استان فارس با روش های نوین کتابداری، رده بندی کردن کتاب ها و همچنین تبیین روش های جذب اعضای کانون های مساجد به کتابخانه ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی دوره های مختلف آموزشی در مرکز استان با همکاری کانون تخصصی کتابخانه ها برگزار شده است.