به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، کاردینال رناتو مارتینو رئیس شورای پاپی عدالت و صلح در گفتگو با رادیو واتیکان در آغاز این همایش دو روزه اظهار داشت: تمام جهان علم برای این فاجعه ابراز نگرانی نمی کند، حتی برخی از دانشمندان این تغییرات جوی را با دید منفی در نظر نمی گیرند و در حقیقت اظهار می دارند که این پدیده طی سالها و عصرها رخ می دهند و گاهی نتایج مثبتی برای کشاورزی و توسعه دارند.
وی تأکید کرد: واتیکان باید این موضوع را به صورت پیشگیرانه و در پرتو دکترین اجتماعی کلیسا آن در نظر گیرد؛ دکترینی که اظهارمی دارد درحالی که انسان بر زمین خدا حکم می راند باید از آن محافظت کند.
برخی از مدعوین این همایش نیز اعتقاد داشتند گرم شدن تدریجی سیاره زمین به هیچ عنوان منفی نیست؛ کریگ ایدسو، رئیس مرکز مطالعه دی اکسید کربن و تغییر جهانی در ماین از دانشمندانی بود که تغییرات جوی را منفی ارزیابی نمی کرد. مرکز متبوع وی هر هفته خبرنامه علم Co2 منتشر می کند که اغلب به ارائه گزارش درباره مزایای افزایش دی اکسید کربن در جو می پردازد.
سایر شرکت کنندگان این همایش که طی روزهای 6 و 7 اردیبهشت ماه برگزار شد درباره وجود مزایای تغییرات جوی اتفاق نظر نداشته و اظهار داشتند که افزایش جهانی دمای هوا برای زمین و مردم آسیب پذیر و خطرناک است.
در این همایش سندی رسمی از سوی مقامات واتیکان مورد اشاره قرار نگرفت. چهار سال پیش مارتینو همایش مشابهی را درباره غذاهایی که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شدند برگزار کرد و واتیکان سندی در آن رابطه صادر کرد.
در پیام پاپ بندیکت شانزدهم که در افتتاحیه همایش قرائت شد وی ابراز امیدواری کرده بود که اقدامات مبتکرانه سهم بیشتری در تحقیق و ترویج الگوی تولید و مصرف را با احترام به خلقت و ضرورت توسعه پایدار مردم داشته باشند.
پاپ در اول سپتامبربه عنوان روز زمین در کلیسای کاتولیک ایتالیا طی پیامی نسبت به تخریب سیاره زمین که زندگی مستمندان را غیر قابل تحمل می کند ابراز تأسف کرد.
سایر رهبران مسیحی نیز در این دیدگاه با رهبرکاتولیکهای جهان اتفاق نظر دارند. برای مثال بارتالامه اول، پارتریک 200 میلیون ارتدکس شرقی برای سفرهای زیست محیطی خود با تمرکز بر دریاها و رودخانه های جهان به پاتریاک سبز شهرت دارد.