به گزارش خبرگزاری مهر، در بخشی از این نامه آمده است : " ... بعد از گفتگوی مهر با خسرو آقایاری سردبیر کتاب ماه کودک و نوجوان و انعکاس آن در مطبوعات، دو اقدام مهم از جانب مدیرعامل خانه کتاب انجام شد.
اول اینکه پس از پنج ماه تاخیر معنی دار در اتخاذ تصمیم از جانب معاونت فرهنگی وزیر که مسئول مستقیم این جریان هستند، سید مهدی جهرمی طی جلسه ای رسما عذر سردبیران کتاب ماه را خواست و دیگر اینکه پاسخی از جانب مدیر روابط عمومی خانه کتاب به اظهارات خسرو آقایاری را برای خبرگزاری شهر ارسال کرد.
در پاسخ به این دو واکنش خسرو آقایاری به خبرگزاری مهر گفت : ... اصولا یکی از دلایلی که در گذشته نشریات کتاب ماه بطور مستقیم زیر نظر شخص وزیر قرار داشت، توجه به همین نکته مهم بود که از دخالت سلایق شخصی و مدیریتی مدیران اجرایی مصون بماند. وجود همین حمایت باعث شد تا کتابهای ماه 9 سال دوام و بقا داشته باشند و تا حدود صد شماره هویت فرهنگی خود را از دستبردهای سلیقه ای و اجرایی حفظ کنند.
اهمیت قائل شدن برای تریبون پر اهمیت و مخاطب کتاب ماه باعث شده بود تا شخص وزیر این نشریات را به طور مستقیم مورد توجه قرار دهد و امروز شاید از سر کم لطفی و یا بی اهمیتی است که این نشریات را آنقدر تنزل داده اند که از سطح نظارت وزارتی به ناگهان به خانه کتاب غلطانده اند.
بهانه قانونمند کردن این نشریات و اخذ مجوز و... با توجه به اینکه در این مدت هیچ اقدام قابل توجهی از جانب خانه کتاب، یا حتی هیئت مدیره خانه کتاب برای این اصلاحات صورت نگرفته، بهانه قابل اعتنایی برای این تنزل رتبی نیست. این نشریات در دوره اخیر میتوانست زیر نظر مستقیم یکی از معاونتهای وزیر با سیاستگذاری جدید، قانونمند، تعریف شود، تا حیات و حیثیت آن محفوظ بماند...."
در این نامه درباره پاسخ ارسالی روابط عمومی خانه کتاب آمده است: " این پاسخ خلاف واقع است. مکاتبات رسمی موجود در سوابق کتاب ماه نشان میدهد که علت عدم انتشار سه شماره از کتاب ماه کودک و نوجوان،به امضا نرسیدن قرارداد نیست.
مطابق نامه هایی که موجود است، مشخص است که نامه اعتراض اینجانب به معاونت فرهنگی وزیر به خاطر پیشگیری بی دلیل از انتشار این نشریه در تاریخ 30/10/1385 به دفتر ایشان ارسال شده است،اما قرارداد مورد نظر در تاریخ 11/11/85 به دبیران کتاب ماه ابلاغ شده این پاسخ جز مستمسک قرار دادن قرارداد چیز دیگری را روشن نمیکند.
واقعیت این است که علت تعطیل ماندن این نشریه دخالت مدیریت اجرایی در محتوا و کیفیت نشریه است. معاون فرهنگی خانه کتاب جناب آقای اوجبی طی نامه ای که در صورت ضرورت میتواند منتشر شود ، به بخش فنی خانه کتاب بدون اطلاع سردبیر دستور به حذف بخش قابل توجهی از مطالب این نشریه را داده اند که با اعتراض شدید این جانب مواجه شدند.
بعد از گذشت پنج ماه، معاونت محترم فرهنگی وزیر هنوز هیچ پاسخی به سئوال این جانب که آیا دخالت مدیران اجرایی در کیفیت مطالب نشریات و حذف مطالب بدون اطلاع سردبیر را سنت مطلوب و رویه مبارکی می دانند یا خیر، این نشریات دقیقا به این دلیل پنج ماه متوقف مانده است.
دلیل دیگر شاید علت اصلی تر است، دخالت مدیرعامل برای کاستن سلیقهای از میزان صفحات نشریه است. ایشان بدون هیچ منطق و تعریفی، تنها ابلاغ کرده اند که صفحات نشریه تنزل پیدا کند، اما با کدام تعریف پاسخی نداده اند!
بارها به اطلاع ایشان رسانده شده که میزان صفحات نشریه تابعی از تعریف نشریه و تابعی از ساختار مطبوعاتی آن است. بدون تعریف این ساختار نمی توان میزان صفحات را کم یا زیاد کرد. کتاب ماه کودک و نوجوان در بدو همکاری من بر اساس توافق به عمل آمده با معاونت فرهنگی وقت جناب آقای شعاعی تعریف شده است. هر تغییری باید با تعریف ساختار جدید اتفاق بیافتد.
عدم درک صحیح از این موضوع باعث شده است که تا به امروز هیچ مرجع مسئولی پاسخی به مبنای این تغییر نداده اند و تنها با اصرار مدیریتی جناب آقای مدیرعامل تلاش دارند تا میزان صفحات نشریه را کم و یا زیاد کنند.
اصرار بی منطق برای کاستن میزان صفحات، بدون تعریف ساختار و پیش از عقد قرار داد مالی جدید، تنها بهانه ای برای ورود آوردن فشار بی رویه و در تنگنا قراردادن سردبیران است. با توجه به اینکه بارها به ایشان توضیح داده شده است که علاوه بر تعریف ساختار به خاطر آیین نامه خاص پرداخت حق التالیف ها که به هر ترتیب آیین نامه مصوب خانه کتاب بوده است و میزان صفحات تابعی از این شرایط مالی است، بدون تغییر وضعیت آیین نامه مالی و کاستن از میزان صفحات یعنی اینکه سردبیر را برای تامین بخش عظیمی از تعهدات مالی در برابر مولفین دست بسته و ناتوان کنیم...
در پایان این نامه آمده است که معاون فرهنگی وزیر و خانه کتاب تا امروز پاسخ روشنی به این اعتراضات نداده اند.