به گزارش خبرنگار مهر، حسین فیروزی صبح دوشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان، اظهار داشت: تا امروز تنها حدود سه میلیارد تومان از طریق تسهیلات در نظر گرفته شده در تبصره ۱۸ به دو واحد تولیدی در کردستان پرداخت شده که نسبت به پرداختی سایر استان های کشور بسیار ناچیز است.
وی افزود: زمانی که دستورالعمل تبصره ۱۸ برای پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی و تولیدی فعال به کردستان ابلاغ شد، انتظار داشتیم میزان این پرداختی ها رقم قابل توجهی باشد اما در امروز با وجود اینکه تنها چهار ماه تا پایان سال باقیمانده می بینیم که اتفاق خاصی در این خصوص نیافتاده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: متاسفانه بیشتر مشکلاتی که در این خصوص وجود دارد مربوط به بانک ها و ضوابط اجرایی آنها است که انتظار داریم بانک ها در این زمینه منعطف تر برخورد کنند تا بتوان در راستای توسعه واحدهای تولید و صنعتی از ظرفیت تسهیلات تبصره ۱۸ بیشتر بهره بگیریم.
فیروزی یادآور شد: با توجه به آمارهای سازمان صمت کردستان بیش از ۱۰۰ مورد از واحدهای تولیدی و صنعتی استان برای بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۸ در سامانه ثبت نام کرده اند اما تنها ۱۰ مورد آنها پذیرفته شده که نیاز به بازنگری است.
وی بیان کرد: باید پرونده هر ۱۰۰ واحد ثبت نام کننده مورد بررسی قرار گیرد و موانع پیش روی آنها که از دریافت این تسهیلات منع می شوند مورد پیگیری قرار گیرد و در جهت رفع آنها اقدام کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: ممکن است واحدی به یکی از بانک های عامل بدهی داشته باشد اما در اعتبارسنجی خود بانک از نظر مالی در جایگاه مناسبی برخوردار باشد که باید از همین ظرفیت استفاده کرد و به بهانه اینکه به سیستم بانکی بدهکار است، پرونده آن واحد کنار گذاشته نشود.
فیروزی اظهار داشت: حمایت از سرمایه گذار و سرمایه گذاری در حوزه تولید و صنعت بنای فعالیت های دولت است و در این راستا باید از تمام ظرفیت هایی که ایجاد می شود، حداکثر استفاده را انجام داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت زمین های صنعتی در کردستان اشاره کرد و افزود: با توجه به توپوگرافی منطقه ما در این استان زمین صنعتی کمی داریم و از این رو شرکت شهرک های صنعتی باید نسبت به زمین هایی که چندین سال از واگذاری آنها می گذر اما تا کنون اقدامی روی آنها انجام نگرفته، تصمیمات جدیدی برابر قانون اتخاذ کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: باید از هر گونه تغییر کاربری زمین های صنعتی در شهرک های صنعتی کردستان جلوگیری کرد چرا که کاملا غیر قانونی بوده و در صورت وقوع این مسئله در مرحله اول از طریق تذکر به صاحبان زمین ها و در مرحله دوم از طریق مراجع قضایی نسبت به بازگرداندن زمین ها به دولت و تغییر کاربری مجدد آنها اقدام کرد.
فیروزی یادآور شد: در حال حاضر سرمایه گذارانی در استان هستند که تنها به دلیل نبود زمین مناسب نمی توانند واحدهای تولیدی خود را راه اندازی کنند در صورتی که زمین های مرغوبی در شهرک های صنعتی وجود دارند که چندین سال است بدون استفاده تملک شده که می توانند به سرمایه گذاران فعال واگذار شوند.