به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پنجمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با حضور رضا غلامی، فرزاد جهان بین و عطاءالله رفیعی آتانی امروز در مرکز پژوهش های علوم انسانی صدرا برگزار شد.
عطاءالله رفیعی آتانی در این نشست گفت: تفاوت اساسی کنگره پنجم با کنگره های پیشین در این است که این کنگره به جای اینکه در یک روز برگزار شود در طول ۵ روز برگزار خواهد شد. مراسم افتتاحیه با سخنرانی آیت الله رئیسی، حجت الاسلام عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، غلامعلی حداد عادل رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور و دو تن از اساتید صاحب نام این حوزه، همراه خواهد بود. پس از مراسم افتتاحیه در روزهای بعدی کمیسیون های تخصصی در تهران و قم برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: ۴۶۵ چکیده مقاله و ۳۶۳ مقاله به دست ما رسید که مورد داوری قرار گرفته است.
وی افزود: کمیسیون هایی که در روز چهارشنبه ۶ آذر برگزار می شود به این قرار است که کمیسیون اقتصاد اسلامی با محوریت دانشگاه تبریز و در دانشگاه علوم و معارف قرآن تهران؛ کمیسیون تعلیم و تربیت اسلامی با محوریت دانشگاه شاهد و در این دانشگاه؛ کمیسیون مدیریت اسلامی با محوریت دانشگاه امام صادق(ع) در مرکز پژوهش های صدرا؛ کمیسیون فقه و حقوق اسلامی با محوریت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در محل این پژوهشگاه در قم و تهران به طور همزمان؛ کمیسیون علوم سیاسی اسلامی با محوریت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم؛ کمیسیون روان شناسی اسلامی با محوریت انجمن علمی روانشناسی حوزه علمیه قم و دانشگاه اصفهان در دانشگاه علوم و معارف اسلامی قم؛ برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: کمیسیون فلسفه و روش شناسی علوم انسانی اسلامی با محوریت مرکز پژوهش های صدرا در دانشگاه علوم و معارف اسلامی قم سه شنبه ۵ آذرماه برگزار می شود.
وی افزود: کمیسیون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با محوریت دانشگاه امام صادق(ع) در این دانشگاه؛ کمیسیون ارتباطات و جامعه شناسی اسلامی با محوریت دانشگاه شیراز در مرکز پژوهش های صدرا و کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی با محوریت دانشگاه دفاع ملی در این دانشگاه؛ در تاریخ دوشنبه ۴ آذر ماه برگزار خواهد شد.
رفیعی آتانی گفت: نحوه ثبت نام در جلسات کمیسیون ها به صورت ثبت نام در سایت خواهد بود.
وی ادامه داد: اختتامیه پنجمین کنگره علوم انسانی اسلامی پنجشنبه ۷ آذر در قم برگزار می شود که چهارمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در این مراسم اهدا خواهد شد. در این مراسم از دو تن از پژوهشگران داخلی و یکی از برجسته ترین صاحب نظران خارجی به نام عثمان بکار از کشور مالزی، تجلیل خواهد شد.
وی در پایان گفت: تحولی در شکل ارائه مطالب در کمیسیون ها ایجاد شده است به طوری که برنامه کمیسیون ها به ۳ بخش ارائه مقالات، گفتگو و هم اندیشی اساتید و نقد، تقسیم شده است. برخی ممکن است به اصل کنگره و برخی به دستاوردهای آن نقد داشته باشند که ما باب گفتگو در این باره را باز گذاشته ایم.